ManşetPlaj Voleybolu

2024 Beach Tour Halk Turnuvaları Statüsü Duyurusu

Plaj voleybolunda 2024 sezonu, Nisan sonu, Mayıs ve Haziran başında düzenlenecek ilk yerel Beach Tour turnuvaları ile başlayacak.

Özellikle yaş gruplarındaki sporculara hitap eden Beach Tour turnuvaları ile amaç, yerel turnuvalarla voleybol hareketini değişik platformlarda geniş kitlelere yaymak ve plaj voleybolu branşında alt yapıdan çıkacak sporcu sayısını geliştirmek ve profesyonel seviyede oynamak isteyenlere ön hazırlık turnuvaları sağlamaktır. Bu amaçla isteyen herkesin katılabileceği Beach Tour turnuvaları aşağıdaki programa göre düzenlenecektir.

Bu turnuvalara kayıt yaptırmak isteyenler için katılım şartları aşağıdaki gibidir:

Katılım Şartları:

  1. https://plaj.voleybolpark.com/ sitesine üyelik ve siteden ön kayıt yaptırmak. Site üyeliği yok ise siteye üye olmak ve daha sonra turnuvaya bireysel kayıt yaptırmak. Üyelik var ise direk turnuvaya bireysel kayıt yaptırmak. (bu ön kayıt anlamına gelmektedir.)
  • Bireysel kayıt yaptıktan sonra (her iki partnerin de önce bireysel olarak kayıt yapmış olması şartı ile) takım üyelerinden birinin takım oluşturması. Takım oluşturduktan sonra partnerini listeden seçerek takıma eklemesi gerekmektedir. (Eğer partner ilgili turnuvaya bireysel kayıt yapmamış ise takım oluşturma listesinde o sporcuyu eklemek mümkün olmaz) Bu işlem turnuvaya ön kayıt yapma işlemidir.

2. Lisans / Vize Evraklarını hazırlamak ve belirlenen noktalardaki TVF görevlisine evrakların asıllarını belirlenen son kayıt tarihinden önce teslim etmek. Web sitesinden ön kayıt işlemi yapan ve evrakların orijinallerini eksiksiz olarak teslim eden tüm sporcuların kayıtları kesinleşmiş sayılır.  Eğer bir takımın bir oyuncusunun evrakları eksik olursa yoklamadan sonra o takım listeden çıkarılır.

  • Evrakları eksiksiz teslim alınan tüm sporcuların Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Lisans sistemine kayıtları yapılacaktır.
  • Lisans Evrakları:
  • LİSANS ÜCRETİ DEKONTU: Kişi başı 100 TL lisans ücretinin TVF hesabına yatırıldığına dair dekontun çıktısı.
  • SAĞLIK RAPORU: Son üç hafta içinde alınmış Sağlık Raporu çıktısı
  • KİMLİK FOTOKOPİSİ3. Turnuvalara katılım ücreti kişi başı 150 TL’dir. Katılım ücreti Türkiye Voleybol Federasyonu banka hesabına yatırılır ve tüm evraklarla birlikte dekontu teslim edilmelidir. Dekonta katılım ücretini ödeyen kişinin TC’si ve ismi yazmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Turnuvaya Rus ve Belaruslu sporcular katılamamaktadırlar.

  • GİRİŞ ÜCRETİ ve LİSANS ÜCRETİ UYGULAMASI• Takımlar müsabakalara katılmak için senelik kişi başı 100 TL lisans ücreti yatırmalıdır. Buna ek olarak her bir turnuva için de 150 TL giriş/katılım ücreti yatırmalıdır. Bunları ilk turnuva da isterlerse birlikte gönderebilirler. (250 TL)• Lisans ücretini bir kere yatıranın o sene sonuna kadar bir daha yatırmasına gerek yoktur.
    • Turnuva Giriş Ücreti ise her bir turnuva için ayrı ayrı yatırılmalıdır.
    • Lisans ücreti ve Giriş Ücretleri TVF’nin TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB) KIZILAY ŞUBESİ (ŞUBE KODU:138) TR02 0003 2000 138 000 000 30526 IBAN numaralı hesabına yatırmalıdır.

    Sporcular yatırılan tutarların dekontunu lisans evrakları ile beraber TVF yetkilisine elden teslim etmelidir. Dekontun açıklama kısmında “……. (Buraya takımın adı yazılmalı) Takımı ….. (etap adı yazılmalı) Beach Tour …. (Sporcu adı ve soyadı ve TC’si yazılmalı) lisans ve katılım ücreti” ibaresinin bulunması gerekmektedir. Takım adının, sporcu isminin ve TC’sinin muhakkak belirtilmesi gerekmektedir. Eğer sadece lisans ücreti ya da sadece katılım ücreti yatırılacaksa bunlar ayrı ayrı belirtilmelidir. Her sporcu için dekont ayrı ayrı verilmiş olmalıdır.

    • ÖNEMLİ NOT: 2024 için 100 TL lisans ücretini bir kere yatırmak gereklidir. 2024’teki ikinci turnuva ve sonrası için tekrar lisans ücreti gerekmemektedir. Sadece katılım ücreti gerekli olacaktır. Katılım ücreti ve lisanslar son kayıt tarihine kadar TVF Yetkilisine teslim edilmiş olmalıdır. Sadece katılım ücreti yatıracak olanlar yine aynı hesabı kullanmalıdır.

    • Bunların eksik olması durumunda o sporcunun takımının kaydı silinir.

BEACH TOUR PROGRAMI:

BEACH TOUR ANTALYA – 27-28 Nisan 2024

BEACH TOUR İZMİR – 27-28 Nisan 2024

BEACH TOUR BURSA – 4-5 Mayıs 2024

BEACH TOUR BALIKESİR KİRAZ BEACH – 1-2 Haziran 2024

BEACH TOUR ANTALYA- 27-28 Nisan 2024 

Kadınlar ve Erkek kategorilerinde U18-U16-U14-U12 Yaş Grupları + Hoby ve Pro açık Kategorileri + talep olması halinde diğer kategoriler de açılır. (Ödüller: İlk 4 takıma Madalya verilir ve Tüm Takımlar Pro Beach Tour giriş puanı kazanır)

ÖN KAYIT YÖNTEMİ: https://plaj.voleybolpark.com/ sitesinden ön kayıt yapılmalıdır. Nasıl yapılacağı dosyanın en sonunda ayrıntılandırılmıştır. Ön kayıt hemen yapılabilir. Fakat aşağıda belirtilen son kesin kayıt tarihine kadar tüm evrakların teslim edilmiş olması gerekmektedir. Gerekli evrakların teslimi ile kayıt kesinleşmiş olur.

SON KAYIT TARİHİ: 24 NİSAN 2024-18:00 (site kaydı ve evrak teslimi için)

YOKLAMA TARİHİ: 26 NİSAN 2024’te saat 15-00 – 18:00 arasında yapılacak yoklamaya her sporcunun gelip imza atması gerekmektedir. Evrakları eksik olan sporcuların takımlarının kayıtları yoklama sonunda otomatik olarak silinir. Maç programları web sitesinden (https://plaj.voleybolpark.com/ ) en geç turnuva başlamadan önceki gece ilan edilir. Maçlara geçerli bir nedeni olmadan ve izin almadan gelen sporculara TVF talimatlarına göre cezai işlem uygulanır.

Evrak Teslimi ve Yoklamanın Yapılacağı Yer: TVF Antalya Plaj Voleybolu Merkezi Antalya Spor Salonu Yanı – Antalya Merkez (Pınar Açıkgöz)

Müsabakaların Yapılacağı Yer: TVF Antalya Plaj Voleybolu Merkezi

BEACH TOUR İZMİR – 27-28 Nisan 2024

Kadınlar ve Erkek kategorilerinde U18-U16-U14-U12 Yaş Grupları + Hoby ve Pro açık Kategorileri + talep olması halinde diğer kategoriler(Ödüller: İlk 4 takıma Madalya verilir ve Tüm Takımlar Pro Beach Tour giriş puanı kazanır)

ÖN KAYIT YÖNTEMİ: https://plaj.voleybolpark.com/ sitesinden ön kayıt yapılmalıdır. Nasıl yapılacağı dosyanın en sonunda ayrıntılandırılmıştır. Ön kayıt hemen yapılabilir. Fakat aşağıda belirtilen son kesin kayıt tarihine kadar tüm evrakların teslim edilmiş olması gerekmektedir. Gerekli evrakların teslimi ile kayıt kesinleşmiş olur.

SON KAYIT TARİHİ: 24 NİSAN 2024-18:00 (site kaydı ve evrak teslimi için)

YOKLAMA TARİHİ: 26 Nisan 2024’te saat 15-00- 18:00 arasında yapılacak yoklamaya her sporcunun gelip imza atması gerekmektedir. Evrakları eksik olan sporcuların takımlarının kayıtları yoklama sonunda otomatik olarak silinir. Maç programları web sitesinden (https://plaj.voleybolpark.com/ ) en geç turnuva başlamadan önceki gece ilan edilir. Maçlara geçerli bir nedeni olmadan ve izin almadan gelen sporculara TVF talimatlarına göre cezai işlem uygulanır.

Evrak Teslimi ve Yoklamanın Yapılacağı Yer: TVF Atatürk Voleybol Salonu / Alsancak / İzmir (Nektel Koyuncu)

Müsabakaların Yapılacağı Yer: İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Plaj Voleybolu Kortları

BEACH TOUR BURSA – 4-5 Mayıs 2024

Kadınlar ve Erkek kategorilerinde U18-U16-U14-U12 Yaş Grupları Yaş Grupları + Hoby ve Pro açık Kategorileri + talep olması halinde diğer kategoriler. (Ödüller: İlk 4 takıma Madalya verilir ve Tüm Takımlar Pro Beach Tour giriş puanı kazanır)

ÖN KAYIT YÖNTEMİ: https://plaj.voleybolpark.com/ sitesinden ön kayıt yapılmalıdır. Nasıl yapılacağı dosyanın en sonunda ayrıntılandırılmıştır. Ön kayıt hemen yapılabilir. Fakat aşağıda belirtilen son kesin kayıt tarihine kadar tüm evrakların teslim edilmiş olması gerekmektedir. Gerekli evrakların teslimi ile kayıt kesinleşmiş olur.

SON KAYIT TARİHİ: 30 NİSAN 2024-18:00 (site kaydı ve evrak teslimi için)

YOKLAMA TARİHİ: 3 MAYIS 2024’te saat 15-00 – 18:00 arasında yapılacak yoklamaya her sporcunun gelip imza atması gerekmektedir. Evrakları eksik olan sporcuların takımlarının kayıtları yoklama sonunda otomatik olarak silinir. Maç programları web sitesinden (https://plaj.voleybolpark.com/ ) en geç turnuva başlamadan önceki gece ilan edilir. Maçlara geçerli bir nedeni olmadan ve izin almadan gelen sporculara TVF talimatlarına göre cezai işlem uygulanır.

Evrak Teslimi ve Yoklamanın Yapılacağı Yer: Bursa TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu (Gültekin Kavak),

Müsabakaların Yapılacağı Yer: Bursa TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu Plaj Voleybolu Kortları, Nilüfer / Bursa

BEACH TOUR BALIKESİR KİRAZ BEACH – 1-2 Haziran 2024  

Kadınlar ve Erkek kategorilerinde U18-U16-U14-U12 Yaş Grupları + Hoby ve Pro açık Kategorileri + talep olması halinde diğer kategoriler. (Ödüller: İlk 4 takıma Madalya verilir ve Tüm Takımlar Pro Beach Tour giriş puanı kazanır) + Büyükler Pro Açık Erkekler ve Kadınlar kategorilerinde para ödülü vermesi planlanmaktadır. Duyurusu ayrıca yapılacak.

SON KAYIT TARİHİ: 13 MAYIS 2024-18:00 (site kaydı ve evrak teslimi için)

YOKLAMA TARİHİ: 31 Mayıs 2024’te saat 15-00 – 18:00 arasında yapılacak yoklamaya her sporcunun gelip imza atması gerekmektedir. Evrakları eksik olan sporcuların takımlarının kayıtları yoklama sonunda otomatik olarak silinir. Maç programları web sitesinden (https://plaj.voleybolpark.com/ ) en geç turnuva başlamadan önceki gece ilan edilir. Maçlara geçerli bir nedeni olmadan ve izin almadan gelen sporculara TVF talimatlarına göre cezai işlem uygulanır.

Evrak Teslimi: BALIKESİR Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Binası Spor Servisi –  Zafer Gökçe (sahinhusmen@gmail.com)

Yoklamaların ve Müsabakaların Yapılacağı Yer: Balıkesir Otogar yanı: Şehit Turgut Solak Spor Salonu

  • Önemli Not: Bu turnuvalar Pro Beach Tour etapları ile karıştırılmamalıdır.  Beach Tour etapları amatör turnuvalar kapsamındadır. Sadece giriş sıralamasına puan verir, sezon sonu Pro Beach Tour sıralamasına puan vermez. Pro Beach Tour Etapları ise profesyonel turnuvalar kategorisindedir. Sezonu Sonu Bireysel sıralamaya Pro Beach Tour etapları puan verir. Pro Beach Tour etapları daha sonra duyurulacaktır.
  • Müsabaka Formatları katılım sayısına göre daha sonra açıklanır.
  • Kulüp olarak katılım mümkündür. Kulüp takımlarının fikstürdeki görünümü̈ KULÜP ADI (Sporcu 1 Adı ve Soyadının baş harfi / Sporcu 2 Adı ve Soyadının baş harfi) şeklinde olacaktır. Kulüp adı yanında ya da yerine Sponsor ismi de kullanılabilir. Kayıt yine yukarıdaki şekilde SPONSOR ADI (Sporcu 1 Adı ve Soyadının baş harfi / Sporcu 2 Adı ve Soyadının baş harfi) şeklinde olacaktır. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), müracaat sayısına göre yaş gruplarını değiştirme hakkına sahiptir.
  • Bir kategoride kayıtlı olan sporcu başka bir kategoride oynayamaz.
  • Sporcuların, yiyecek, içecek ve varsa yol ve konaklama maliyetleri kendilerine aittir.
  • Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), müracaat sayısına göre yaş gruplarını değiştirme hakkına sahiptir.
  • Spor Kulübü adına kayıt yaptırılabilir. Bir spor kulübünden birden fazla takım kaydı alınabilir. Bu durumda Spor Kulübü takımları numaralandırır.
  • Derece alan ilk 4 takıma madalya verilecektir.
  • Müsabakalarda 1 baş 1 masa hakemi görev alacaktır.
  • Katılımcılar Beach Tour puanı kazanacaklardır. Bu puanlar Pro Beach Tour giriş sıralamasında kullanılmaktadır.
  • FIVB kuralları geçerlidir.

ÖN KAYIT YÖNTEMİ:

Ön ayıtlar https://plaj.voleybolpark.com web sitesinden alınacaktır. Turnuva sayfaları açılmıştır.

Katılım gösterecek sporcular eğer daha önce plaj voleybolu web sisteminde kayıtları yok ise önce siteye “KAYIT OL” butonuna basıp ilgili sayfadan SPORCU kaydı yapacaklar. Daha önce kayıt yapanların tekrar kayıt yapmalarına gerek yoktur. Yeni kaydolanların üyelikleri TVF tarafından onaylanmalıdır. O yüzen önce sporcuların ya da varsa kulüp antrenörlerimizin, kaydolan sporcularını liste halinde TVF’nin plajorganizasyon@tvf.org.tr adresine iletmelerini rica ediyoruz. Bireysel kayıt yaptıranlar ise bireysel olarak aynı e-postaya ad soyadları ile kimlik fotoğrafı göndermelidir. Böylece kayıtlar, TVF tarafından sistemde onaylanacak ve sporcular sisteme giriş yapıp turnuvaya ön kaydolup takım oluşturabilecekler.

Daha önceden üye olanlar ve yeni kayıt yapıp TVF tarafından kaydı onaylananlar “GİRİŞ” butonuna basıp siteye giriş yapabilir ve sonra katılmak istediği turnuva kategorisinin altında yazan “Kayıt Ol” butonuna basıp turnuvaya bireysel olarak kayıt yapabilir. Bu noktada işlem bitmiyor.

Tüm takım üyeleri tek tek turnuvaya bireysel kayıt yaptıktan sonra takım üyelerinden birinin (ama sadece birinin) siteye GİRİŞ yapıp, ilgili sayfaya gidip “TAKIM OLUŞTUR” butonuna basıp o turnuvaya kaydolan takım arkadaşını (ya da arkadaşlarını) seçip takım oluşturması gerekiyor. Kesin kayıt işlemi, takım oluşturunca gerçekleşmiş oluyor.

KATEGORİLER:

Bu turnuvalara ferdi plaj voleybolu lisans evrakları teslim edilerek katılım sağlanır. Önce siteden ön kayıt yapılmalı sonra kesin kayıt için tüm evraklar eksiksiz teslim edilmelidir.(son kayıt tarihinden önce)

Genel olarak aşağıdaki yaş kategorilerinde erkekler ve kadınlar (kızlar) için ayrı ayrı kayıtlar alınacaktır. Bir kategorinin oluşması için en az 3 takım olması gerekmektedir.

  • Hobi Açık Erkekler ve Kadınlar– (yaş ve seviye fark etmiyor)
  • Pro Açık Erkekler ve Kadınlar – (yaş ve seviye fark etmiyor fakat daha iddialı olan profesyonel seviye sporcuların katılabileceği kategori)
  • Kulüpler U18 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2007 ya da sonrasında doğmuş olmalı)
  • Kulüpler U16 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2009 ya da sonrasında doğmuş olmalı)
  • Kulüpler U14 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2011 ya da sonrasında doğmuş olmalı)
  • Kulüpler U12 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2013 ya da sonrasında doğmuş olmalı)
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu