1. LigKadınlarLigler

Edremit Belediyesi Altınoluk kazandı, Bolu Belediyesi sevindi

Karşıyaka: 2 – Edremit Belediyesi Altınolukspor: 3
Salon: Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Yavuz Akdemir, Serhat Semiz
Setler: 25-23  /  26-24  /  24-26  /  22-25  / 4-15

Karşıyaka; Elif Öner, Simay Akdağ, Yaren Işık, Liray Akpınar, Buket Yılmaz, Ece Kozdere (K) ve (Lara Uyar – L) altısıyla maça başladı.

Edremit Belediyesi Altınolukspor; Sena Özdilek, Elif Nur Başaran, Fatma Duygu Sipahioğlu (K),  Reed Nia Kai, Hande Taşçı, Emine Arıcı (Betül Barış – L) altısıyla maça başladı.

Merhaba Voleybol Aktüel Takipçileri;

Kadınlar 1. Lig A Grubu Karşıyaka – Edremit Belediyesi Altınolukspor maçı İzmir Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda oynandı.

Karşıyaka, evinde ve taraftarı önünde bu maçı alırsa Play-off yarı finallere gidecek. En az üç puanlık bir skor ile maçı bitirmesi gerekiyordu.

Birinci sette, Karşıyaka rakibini skor olarak geriden takip etti. 20’li sayılara gelince rakibini yakaladı ve öne geçti. Seti kazandı. Edremit 14 hata, Karşıyaka 10 hata yapınca, daha az hata yapan takım seti kazandı.

İkinci sette, Karşıyaka bireysel hataları daha fazla yapmasına rağmen Simay Akdağ’ın atak oyunu ve Ece Kozdere’nin ortadan tek ayak vuruşlarıyla skor üreterek, seti kazanmasını bildi. 20’li sayılarda 24-20 gerideyken, 6 sayılık seri yakalayarak, 26-24 seti kazandı.

Üçüncü sette, oyun bir denge üstüne oturdu. Karşılıklı olarak hata sayıları azaldı. Karşıyaka’dan Simay Akdağ’ın etkili oyunu ve Edremit Belediye’den Reed Nia Kai’nin özellikle bu setten itibaren sahne almasıyla, Edremit oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Oysa, bu oyuncuya özel önlem alınabilirdi. Reed, açıktan, ortadan, geriden her canı istediği yerden topa vurdu. Takımına sekiz sayı kazandırdı. Edremit bu seti kazanarak durumu 1-2 yaptı.

Dördüncü sette, her iki takımda dikkatli oynadılar. Edremit deplasmanda olmasına rağmen, maçı asla bırakmadı. Kora kor mücadele etti. Yine Reed Nia Kai’nin müthiş atakları setin kazanılmasını sağladı. Durum 2-2 oldu.

Son sete gelince, Karşıyaka’nın rakibine iki set vermesiyle yarı finallere katılma şansını kaybetti. Bu sette, daha atak oynayan Edremit Belediyespor seti kazandı ve maçı da 3-2 kazandı.

 

Haber: Atila İNCE

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu