Genel Haberler

Taliqua Clancy, Avustralya Olimpiyat Komitesi Sporcular Komisyonunda

Tokyo 2020’de Olimpiyat plaj voleybolu gümüş madalyalı ve FIVB Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası 2019’un bronz madalyalı ismi olan Taliqua Clancy, Avustralya Olimpiyat Komitesi’nin (AOC) 11 üyeli Sporcular Komisyonuna katıldı.

Clancy, Rio 2016’da ilk Olimpiyat maçına çıktığında Avustralya’nın ilk yerli plaj voleybolcusu olmuştu. Kingaroy doğumlu Clancy, bilinen 60 yerli olimpiyat oyuncusundan biri ve Avustralya’nın Tokyo 2020 takımında rekor sayıdaki 16 Yerli Olimpik sporcunun bir parçasıydı.

AOC Sporcular Komisyonu, bir sporcunun bakış açısından Olimpik Hareket ile ilgili tüm konularda NOC Yönetim Kuruluna tavsiyelerde bulunur. 2021’de AOC Tüzüğü, Sporcular Komisyonunda iki kalıcı pozisyonla Yerli bir ses sağlamak için değiştirildi. Clancy, AOC’nin Yerli Danışma Komitesi tarafından komisyon için önerildi ve tavsiye, AOC Yönetimi tarafından onaylandı.

Clancy, Olimpiyat Oyunları Tokyo 2020’nin sonunda seçilen Noongar boksörü Alex Winwood ile birlikte  Komisyonda iki Yerli sesin olmasını sağlıyor.

Clancy, Sporcular Komisyonuna katkıda bulunmaktan heyecan duyuyor hem mevcut hem de emekli olan bu kadar saygın bir sporcu grubuna katılarak AOC Sporcular Komisyonuna atanmanın büyük bir onur olduğunu düşünüyor. Yerli seslerin Sporcular Komisyonunun bir parçası olmasını sağlamak büyük bir adım diyor. Avusturalya’nın geçmişini temsil etmenin bir onur olduğu düşüncesinde. Ayrıca harika bir iş çıkaracak son derece yetenekli Yerli sporcuların büyük bir listesi mevcut ve bu yüzden atandığı için çok minnettar.

AOC Yönetim Ekibi ve sporcular arasında bağlantı noktası olmak, hem yaz hem de kış Olimpiyatlarında bu kadar elit bir başarı seviyesini korumak için birlikte çalışmanın önemli olduğu düşüncesinde.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu