Avrupa

1929 da Başlayan Serüven 90 Yaşına Ulaştı

Litvanya’da voleybolun 90.ncı yılını kutlamak için Vilnius’ta özel bir gala gerçekleştirildi. CEV Başkanı Aleksandar Boričić, CEV İkinci Başkanı Lubor Halanda, EEVZA Başkan Yardımcısı Mykhaylo Melnyk, etkinliğe Litvanya Olimpiyat Komitesi, Litvanya Hükümeti, Eğitim, Spor ve Bilim Bakanlığı ve Litvanya Spor Federasyonları Birliği’nin birçok temsilcisi ile birlikte katıldı. Litvanya Voleybolu’nun en büyük yıldızları da galada idiler. Katılanlar arasında voleybol kulüplerinin menajerleri, antrenörler, hakemler ve Litvanya’daki voleybolun başlamasından bu yana 90 yılını kutlamak için daha birçok insan vardı.   

Böyle özel bir yıldönümünü CEV Başkanı, şu anki Litvanya Voleybol Federasyonu Başkanı, Darius Čerka ve Litvanya Voleybolu ailesinin tümü ile paylaşmak için Vilnius’a gitti.

“Litvanya Voleybol Federasyonu’nu tebrik ediyor ve Litvanya’daki Voleybol ailesinin tüm üyelerine, bugüne kadar devam eden bir süreç olan Litvanya’da Voleybol’un kurulmasına ve geliştirilmesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu tarihi bir başarıdır, ancak ileriye de bakmalıyız. Voleybol olağanüstü bir spor ; içeride oynayabilir, sahilde oynayabilir ve şimdi karda bile oynayabilirsiniz. CEV Başkanı, bu günü sizinle birlikte kutlamaktan ve Voleybolun daha da geliştirilmesi için planları Litvanya Voleybol Federasyonu ile birlikte görüşmekten mutluluk duyuyorum ”dedi.

Ulusal Olimpiyat Komitesi’nin Yönetim Kurulu Üyesi, Agn Vanagienė, CEV Başkanı’na, bu öncü Olimpiyat sporunun büyümesine olan rolünü kabul etmek için bir Olimpiyat yıldızı sundu.

Litvanya Voleybol Federasyonu Başkanı Darius Čerka, galaya katılan birçok ünlü misafire şükranlarını dile getirdi. “Avrupa’daki büyük Voleybol ailesinin bir parçası olduğumuzu hissediyoruz ve güçlü bir Avrupa Voleybol topluluğu oluştururken, Voleybol sporunun daha da gelişmesi için birlikte çalışmaya istekli ve iyi bir işbirliğine müteşekkiriz” dedi.

Litvanya’da sporu yaratan, geliştiren ve besleyen Litvanyalı Voleybolun babaları, anılarını paylaştı ve Baltık ülkesinde oyunu kurma ve büyütme konusundaki yardımları için teşekküre hak kazandılar. CEV Başkanı Aleksandar Boričić ve Čerka, Litvanya Voleybolunun gerçek babası olan Vytautas Jankus’u Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile ödüllendirildiler.

Litvanya Voleybolu tarihi, Litvanya ve komşu Letonya’yı temsil eden takımların Litvanya kenti Kaunas’ta ilk Voleybol maçı oynadığı 1929 yılına kadar uzanıyor.

Bugüne kadarki en başarılı Litvanyalı Voleybol oyuncusu, 1968’de Mexico City’de Sovyetler Birliği’nin milli takımıyla Olimpiyat altını iddiasında bulunan Vasilijus Matuševas.

Ülkenin Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığından bu yana, Litvanya’nın oyuncuları, birkaç madalya kazandırarak yaş grubu Plaj Voleybolu şampiyonasında en olağanüstü sonuçlarını elde etti. Ayrıca, 2018’de, Ieva Dumbauskaite / Monika Povilaityte-Paulikien  Avusturya’nın Wagrain-Kleinarl kentindeki ilk Avrupa Kar Voleybolu şampiyonu oldu. Erkeklerde de Lukas Kazdailis / Arnas Rumsevicius’ın bronz madalyayı elde ettiler.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu