AltyapılarManşet

2020 Anadolu Yıldızları Ligi Aralık ayında başlıyor

2019 – 2020 ANALİG Anadolu Yıldızları Ligi 13-15 Aralık tarihlerinde oynanacak grup maçları ile başlayacak.
Çanakkale, Bilecik, Isparta, Sivas, Amasya, Rize, Elazığ ve Diyarbakır illerinde oynanacak grup maçları ardından Çeyrek Final maçları 10-12 Ocak 2020 tarihinde Kütahya, Niğde, Erzincan ve Van’a oynanacak.
14-16 Şubat 2020 Tarihlerinde Kırşehir ve Gümüşhane illerinde oynanacak Yarı Final maçları ardından 13-14 Mart 2020 tarihinde Gaziantep’te oynanacak Final maçları ile sona erecek ANALİG’in Yarışma Talımatı da belli oldu.

 

ANADOLU YILDIZLARI TÜRKİYE ŞAMPIYONASI 2019- 2020 YILI VOLEYBOL BRANŞI TALİMATI.

Yarışmalar; ANALİG Uygulama Talimatına, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.
2. Yarışmalar;
a. Grup, çeyrek final, yarı final ve Türkiye birinciliği kademelerinde, kız ve erkek il karmaları arasında ayrı ayrı yapılacaktır.
b. Grup, çeyrek final, yarı final ve Türkiye birinciliği yarışmalarına ait duyurular ve katılımcı listeleri Genel Müdürlüğümüzce belirlenen ve ilan edilen takvim doğrultusunda anadoluyildizlarligi.sgm.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.
3. Doğum tarihleri:

Yaş Kategorisi 2006 – 2007 – 2008
4. Grup, çeyrek final, yarı final ve Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacak kız ve erkek takımları ayrı ayrı olmak üzere en az kızlarda 9, erkeklerde 8, en fazla 14 sporcudan oluşur. Spor kafileleri, “Spor Kafileleri Seyahat Yönergesi” gereğince oluşturulacaktır.
5. İl Dışı Çıkış Olur’unda; 4 üncü maddede belirtilen sporcu ve Spor Kafileleri Seyahat Yönergesinde yer alan idareci – çalıştırıcı sayısından fazla kişi yer alamaz.
6. Mali konularla ilgili hususlarda, ANALİG Uygulama Talimatının 9 uncu maddesine göre işlem yapılır.
7. Genel Müdürlük ve Tertip Komitelerinin Yetkileri:
a. Genel Müdürlüğümüz gerekli gördüğü takdirde, spor dalı talimatı ve yarışmalara dair diğer hususları değiştirmede yetkilidir.
b. Tertip komiteleri, yarışmalar öncesinde düzenlenecek teknik toplantıda Genel Müdürlüğümüz tarafından yayımlanan spor dalı talimatı ve yarışmalara dair diğer hususları dikkate alarak, müsabaka programını belirlemek ve uygulamakla yetkilidir.
8. Yarışma alanına, 4’üncü maddede yer alan sporcu ve çalıştırıcıdan başkasının girmesine izin verilmeyecektir. Çalıştırıcıların 2019 – 2020 sezonu antrenör vizelerini yaptırmış olmaları gerekmektedir.
TEKNİK AÇIKLAMALAR:
9. Sporcular grup, çeyrek final, yarı final ve Türkiye birinciliği müsabakaları süresince aynı forma numarası ile oynayacaklardır.
10. Yarışmalar uluslararası oyun kurallarına uygun ölçülerdeki sahalarda ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından akredite edilen toplarla oynanacaktır. File yüksekliği erkekler için 2.24 metre, kızlar için 2.15 metre olarak uygulanacaktır.
***********************************************
11. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa İlleri;
a. 2018 – 2019 sezonu Analig müsabakalarına katıldıkları oyuncu kadrolarında yer alan oyunculara 2019 – 2020 sezonu Analig müsabakaları kadrosunda yer veremezler.
b. 2018 – 2019 sezonunda kulüpler arası gençler – yıldızlar – küçükler – midiler grup – yarı final – play off ve/veya final müsabakalarına katılan kulüplerin sporcularına yer veremezler.
c. Bu illerde aynı kulüpten en fazla 2 oyuncuya Analig kafile listesinde yer verilebilir.
d. Bu illerin il temsilcileri veya kafile başkanları müsabakaların teknik toplantılarında 2018 – 2019 sezonunda Analig müsabakalarına katıldıkları takım listelerini müsabaka temsilcisine ibraz etmek zorundadırlar.
************************************************
12. Takımlar Analig organizasyonunun Milli Takımlarımıza yetenekli ve uzun oyuncuların erkenden tespit edilmesi amacına uygun kadrolarla müsabakalara katılmak zorundadırlar. Bu amaca uygun ama voleybolu çok gelişmemiş oyuncular da kadrolarda yer almalıdır. Kız ve erkeklerde en az 175 cm boy hedeflenmelidir. Ayrıca bu amaca uygun olarak hareket eden ve 180 cm’den uzun oyuncu getiren takımların antrenörleri federasyonun gelişim kamplarında değerlendirileceklerdir. Bu amaca uygun hareket etmeyen takımlar için rapor düzenlenecektir. Sporcu seçimlerinde o ilde bulunan deneyimli antrenörleri destek alınabilir. .Sporcuların boy ve kilo bilgilerinin sisteme girilmesi zorunludur.
13. 2019 – 2020 sezonunda Analig müsabakaları Midi Voleybol Oyun Kuralları’na uygun olarak oynatılacaktır. (2019 – 2020 Midi Voleybol Oyun Kuralları’na http://www.tvf.org.tr/voleybol-il- temsilciligi/ linkinden erişilebilir). Midi Voleybol Oyun Kuralları’nda yer almayan hususlarda Uluslararası Resmi Oyun Kuralları geçerli olacaktır.
14. Müsabakalar kazanılmış üç set üzerinden oynatılacaktır.
15. Midi voleybol müsabakalarında “libero oyuncu” uygulamasına izin verilmez.
16. Teknik mola her sette 1 kez 12. sayıya ilk ulaşıldığında uygulanacaktır (netice seti hariç).
17. 20 Ekim 2018 tarihinden itibaren voleybol müsabakalarında antrenör (koç) sınır çizgileri kaldırılmıştır.
18. Puanlama sistemi aşağıdaki şekilde uygulanacaktır. Kazanılmış 3 set üzerinden oynanan müsabakalarda
• 3 – 0 (0 – 3) ve 3 – 1 (1 – 3) sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (3) puan,
• 3 – 2 (2 – 3) sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (2) puan,
• 2 – 3 (3 – 2) sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (1) puan,
• 1 – 3 (3 – 1) ve 0 – 3 ( 3 – 0) sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (0) puan verilir.
• Hükmen galibiyet alan takımın toplam puanına (3) puan eklenir.
o Bir veya birkaç takım tarafından kazanılan puanların eşitliği halinde, sıralama; kazanılan maç sayısına göre belirlenir. Kazandığı maç sayısı fazla olan takım üst sırada yer alır.
o Kazanılan maç sayısına göre eşitliğin bozulmaması halinde; set averajı uygulanır. Bu uygulamada puanları eşit olan takımların müsabakalar sonunda aldıkları setlerin toplamı, verdikleri setlerin toplamına bölünür. Sıralama, büyük sayıya sahip olan takım üst sırada yer alacak şekilde yapılır.
o Eşitliğin kazanılan set sayılarına göre de devam etmesi halinde; eşitliği devam eden takımların yaptıkları tüm müsabakalar sonunda aldıkları sayıların toplamı, verdikleri sayıların toplamına bölünür. Takımlar, çıkan sayının büyüklüğüne göre yukarıdan aşağıya sıralanır.
o Eşitlik yine de bozulmamışsa bu durumdaki takımların kendi aralarında yaptıkları müsabakalardaki maç, puan, set ve sayı averajına sıra ile başvurularak sıralama belirlenir.
Görsel: Alaattin Erol

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu