Avrupa

2020 Olimpiyat Oyunları Fransa İçin Büyük Bir Atılım Oldu

Fransa erkek milli voleybol takım oyuncusu Antonin Rouzier, Fransa’nın Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarında çeyrek finale çıkamaması üzerine yıkılmıştı.

Fransa, büyük dünya ve kıtasal voleybol etkinliklerinde çeşitli defa madalya kazanma başarısını elde etti. Genelde sporun süper güçleri arasında yer alsalar da, erkek Milli Takımının uzun tarihi boyunca başarıları oldukça seyrek olmuştur.

Fransa, Tokyo Olimpiyat Oyunları ile beşinci kez Olimpiyatlarda yer alma hakkı elde etmiş oldu. Ancak hiçbir zaman sekizinci sıranın üzerine çıkmadılar. 1988’de Seul Olimpiyat Oyunları’nda grupta üçüncü olduktan sonra hem Bulgaristan hem de İsveç’e karşı kaybederek sıralama da 8.nci sırada yer aldılar. 1992 Barselona’da 11. ve hem Atina 2004 hem de Rio 2016’da 9. oldular.

Başka turnuvalarda ise Fransa 2015 ve 2017’de Dünya Ligi şampiyonluğu kazandı ve 2015’te Avrupa şampiyonu oldu.

Fransa milli takımının oyuncusu Nicolas Le Goff, Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarında ABD’li Max Holt’un üzerinde yer aldı. Ve bunu Tokyo Olimpiyatları’nda tekrar gerçekleştirdi.

2021 VNL’de ise hiçbir Fransız oyuncu olağanüstü bir şekilde en iyiler arasında yer alamadı. Libero Jenia Grebennikov genel olarak beşinci en iyi kazıcı ve yedinci en iyi top karşılayan oyuncuydu.

VNL’de sayılar esas olarak Jean Patry ve Earvin Ngapeth’ten geldi. Ancak verimlilik açısından hiçbiri öne çıkmadı. Orta oyuncu Nicolas Le Goff zaman zaman sağlam bloklar üreterek set başına .41 ortalama tutturdu.

Constantine Dimaras,

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu