ManşetPara Volley

2020 Oturarak Voleybol Dünya Kupası Mısır’a Taşındı

Dünya ParaVolley, ParaVolley Mısır’ı 2020 Oturarak Voleybol Dünya Kupası’na (kadın ve erkek) ev sahibi olarak seçtiğini duyurdu. Mısır, koronavirüs salgını nedeniyle son dakikada Çin’in yerini aldı.

Dünya Kupası, 24-30 Nisan tarihleri arasında Mısır’ın Kahire kentinde yapılacak. Böylece yeni sporcular Tokyo 2020 için son turnuvalarını oynayacak.

Dünya ParaVolley Başkanı Barry Couzner OAM şunları söyledi:  “Bu, sporcular için çok hoş bir sonuçtur, çünkü sıkı zaman dilimleri göz önüne alındığında etkinliğin hiç devam etmeyeceği konusunda güçlü bir olasılık vardı ve bu zor zamanda Dünya ParaVolley’i destekledikleri için ParaVolley Mısır’a borçluyuz”.

ParaVolley Mısır Başkanı Dr. Hossam Eldin Mostafa “Böyle büyük bir yarışma düzenlemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız… Çok kısa bir zamanımız olduğuna inanıyorum, ancak iyi bir işbirliği ve destekle en iyi yarışmayı organize edeceğiz” dedi.”

Erkekler ve kadınlar için Dünya Kupası, katılımcı takımlara Tokyo 2020 için durumlarını etkileyebilecek Dünya Sıralama Puanları sunacak ve ilgili erkek ve kadın kazananlar 2022 Dünya Şampiyonalarına katılacaklar. Koronavirüs durumuna rağmen, en az 20 ekibin katılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu