Genel Haberler

2020 Tokyo’da IOC Aşıyı teşvik edip, ücretini ödeyecek

Tokyo 2020 organizatörleri, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach’ı Oyunların güvenli bir şekilde ve büyük olasılıkla mekanların içinde bir tür kalabalık varken yapılabileceği konusunda ikna ettiler.

Covid-19 salgını sonrası ilk kez Japonya’ya giden Bach’ın, ülkeye gelişinden önceki hafta, Tokyo 2020’de beyzbol / softbol maçlarının oynanacağı Yokohama Stadyumu’nda BayStars ve Tigers takımları arasındaki maç, 27.000’den fazla taraftarın katılımıyla oynanınca Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach’ın ikna edilmesi biraz daha kolay oldu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, Tokyo ziyaretinde Oyunların gerçekleştirileceği 2021 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerine kadar bir aşının hazır hale gelmesi durumunda zorunlu olmamasına rağmen aşı yaptırmak isteyenlerin faturasının Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından ödenebileceğini açıkladı. Japonya’da halkın özellikle deniz aşırı ülkelerden oyunlar için Tokyo’ya gelecek olmasından duyduğu endişe sebebiyle Tokyo 2020’de yabancı katılımcılar için bir aşı zorunlu olmayacağını, ancak IOC, çeşitli medya anketlerine yansıyan bu durum karşısında endişe duyan Japon halkına nezaket ve saygı nedeniyle kullanımını aşı kullanılmasını teşvik edeceklerini açıkladı. Bach ‘”Mümkün olduğunca çok sayıda yabancı katılımcıyı bir aşıyı kabul etmeye ikna etmek istiyoruz. Bir aşı varsa, o zaman IOC bu maliyeti üstlenir ve ardından Ulusal Olimpiyat Komiteleri ile işbirliği yapabiliriz çünkü bu çabayı Japon halkına bir saygı işareti olarak görüyoruz.’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu