Avrupa

2021 CEV Avrupa Şampiyonası için çalışmalar başladı

32. Avrupa Şampiyonası 2021’i düzenleyen Sırbistan, Hırvatistan, Romanya ve Bulgaristan temsilcileriyle CEV temsilcilerinin buluşması 29 Eylül Salı günü Belgrad’da “Crown Plaza” da bir araya geldiler.

Sırbistan Voleybol Federasyonu Başkanı Zoran Gajic, Sırbistan Voleybol Federasyonu genel sekreteri Ivan Knezevic, Sırbistan üst düzey milli takımlar direktörü Dejan Bojovic, teknik direktör Dragutin Cuk ve Sırbistan Voleybol Federasyonu uluslararası müsabakalar koordinatörü Milan Vujacic’in yer aldığı Sırbistan Voleybol Federasyonu heyetine başkanlık etti.

Toplantıda Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Birinci Başkan Yardımcısı Renato Arena, CEV İcra Direktörü Torsten Endres, CEV Pazarlama Danışmanı Zoran Avramović ve CEV EP 2021 Proje Direktörü Maja Poljak tarafından temsil edildi.

Bulgaristan ve Hırvatistan’dan temsilciler, Bulgaristan Voleybol Federasyonu Başkanı Ljubomir Ganev ve Hırvatistan Voleybol Federasyonu Uzman Sekreteri Frane Zanic idi. Romanya Voleybol Federasyonu temsilcisi Gabriela Bulgariju, çalışmaya bir video bağlantısı aracılığıyla katıldı.

İki ayrı turnuva şeklinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nin sonunda gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar ile en iyi 5 grup ikincisi, 2021 yılında Polonya, Çek Cumhuriyeti, Estonya ve Finlandiya’nın ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılmaya hak kazanacak.

Filenin Efeleri, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde ilk etap karşılaşmalarını 7-10 Ocak 2021 tarihlerinde Danimarka’da, ikinci etap karşılaşmalarını ise; 14-17 Ocak 2021 tarihlerinde Kuzey Makendonya’da oynayacak.

2021 CEV Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu: Hollanda, İsveç, Hırvatistan
B Grubu: Bulgaristan, Avusturya, İsrail
C Grubu: Türkiye, Kuzey Makedonya, Danimarka, Bosna Hersek
D Grubu: İspanya, Letonya, Moldova Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Kesimi
E Grubu: Slovakya, Romanya, İsviçre, Arnavutluk
F Grubu: Yunanistan, Karadağ, Azerbaycan, Gürcistan
G Grubu: Belarus, Portekiz, Norveç, Macaristan

Millilerimizin C Grubu’ndaki maç programı ise şu şekilde:

07-10 Ocak 2021 (Danimarka)
1.Maç: Türkiye – Danimarka
2.Maç: Kuzey Makedonya – Türkiye
3.Maç: Türkiye – Bosna Hersek

14-17 Ocak 2021 (Kuzey Makedonya)
4.Maç: Bosna Hersek – Türkiye
5.Maç: Türkiye – Kuzey Makedonya
6.Maç: Danimarka – Türkiye

 

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu