AvrupaManşet

2021 CEV EuroVolley’de Öne Çıkacak Olanlar

20 Mayıs Perşembe günü Belgrad’da çekilen kura ile Kadınlarda CEV EuroVolley 2021 grupları belli oldu. Çekilen ukra sonunda CEV tarafından yapılan grup analizlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. CEV tarafından yapılan analizde her bir grubun hikayesi ve grupta öne çıkacak bir oyuncu seçiliyor.

A GRUBU:

Sırbistan
Azerbaycan
Rusya
Belçika
Fransa
Bosna Hersek

Ev sahibi ve 2017 ve 2019 şampiyonu Sırbistan, EuroVolley’in A Grubunun favorisi elbette. Finalistlerden biri olarak en çok dükkat çeken ülke konumunda. Her ne kadar son kadrolarını tahmin edemiyor olsak da, son Avrupa Şampiyonası Sırp yetenek havuzunun ne kadar derin olduğunu görüldü. Ve ne olursa olsun,  Tijana Boskovic hangi dizlişte olursa olsun onları ileri götürür.

Gruptaki diğer takımlara bakacak olursak. Rusya son zamanlarda hayal kırıklığı yaratan bir dönemden geçmiş olsa da kendilerini dünya sahnesinde yeniden göstermeye çalışırken, Belçika anahtarları Britt Herbots’a verecek ve Stysiak, Egonu, Haak ve Boskoviç ile aynı kategoride olup olmadığını gösterecek.

İzlenecek oyuncu: Héléna Cazaute, Fransa. Fransa her zaman sağlam bir takıma sahipti ancak en iyi turnuvalarda karşılaştığınız elit blok savunmalarıyla başa çıkabilecek en iyi oyuncuya sahip değildi. Cazaute, potansiyel olarak bunu gerçekleştirebilecek bir oyuncu olarak ortaya çıktı. Eleme maçları sırasında tüm smaçörlerin sayılarına liderlik etti ve gelecek sezon için bir İtalyan Serie A1 takımında yer kaptı.

B GRUBU:

Bulgaristan
Polonya
Almanya
İspanya
Çek Cumhuriyeti
Yunanistan

B Grubunda Sırbistan veya İtalya gibi üst düzeyde takım olmayabilir ancak derinlik nedeniyle oldukça zorlu bir grup görünümünde. Bulgaristan, Polonya ve Almanya madalya kazanma potansiyeline sahip görülürken, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan da bu bakımdan sürpriz yapabilirler. B Grubunda kolay maç olmayacak. Almanya’nın Olimpiyatları kaçıran genç bir takımı var ve bu bakımdan EuroVolley, Louisa Lippmann, Hannah Orthmann, Camilla Weitzel için bir yükseliş turnuvası olabilir.

İzlenecek oyuncu: Magdalena Stysiak, Polonya. Polonyalı genç oyuncu, kendisini voleybolun en üretken oyuncularından biri olarak kanıtlamak için 2019’daki etkileyici performansından bir adım daha attı. Son EuroVolley’de Malwina Smarzek-Godek’e yer açmak için pasör çaprazı olarak oynadı ancak bu seviye sık kullanılacak skor üretme seçeneği olması bazı zorlukları beraberinde getirecek.
C GRUBU:

Hırvatistan
İtalya
Belarus
Slovakya
Macaristan
İsviçre

İtalya, turnuvanın en güçlü yarışmacılarından biri olarak hemen öne çıkarken, bu grupta diğer takımlardan birinin de öne çıkma fırsatı var. Hırvatistan, turnuvanın en büyük yıldızlarından biri olan Samanta Fabris’e sahipken, Beyaz Rusya takım olarak tam bir uyuma sahip.

Bu grup, grup aşamasının sonuna doğru izlenmesi en ilginç gruplardan biri olacak çünkü birkaç takım bu kadar eşit bir görünümde olduğundan maçlar final setine gidebilir. Bu grup, bir üst tura geçecek takımın tahminini zorlaştıran bir grup.

İzlenecek oyuncu: Maja Storck, İsviçre. 22 yaşındaki İsviçreli oyuncu, sadece 184 cm uzunluğunda olması sebebiyle büyük bir sayı yapma potansiyeline sahip değil. Ancak farklı şutlar ve harika bir zıplama yeteneğiyle daha uzun blokçuların önünde sayı yapabilme yeteneğine sahip ve İsviçre’nin eleme maçlarında set başına 6,38 sayı ile önemli katkı yapan bir oyuncu.

D GRUBU:

Romanya
Türkiye
Hollanda
Ukrayna
Finlandiya
İsveç

Ev sahibi Romanya’nın, başta Türkiye ve Hollanda olmak üzere, kendi sahasında zorlu mücadele yaşayacağı kesin. Türkiye, takımlarından yüksek beklentilere sahip. 2019 EuroVolley finallerinde Sırbistan karşısında oldukça direnömiş ancak ikinci olmuşut. Ardında Hollanda’da Olimpiyatlarda yer alamaya hak kazandı. Ebrar Karakurt, Cansu Özbay ve Tuğba Şenoğlu gibi yeni nesil oyuncuların daha büyük roller oynayacağı maçlar izleyeceğiz.

Hollanda için, özellikle de Lonneke Sloetjes gibi bir yıldızın emekli olmasıyla ilgili birçok soru işareti var. Celeste Plak bir yıl izin aldıktan sonra O’nun yerini doldurmaya hazır olacak mı yoksa Nika Daalderop yeni sayı makinesi olarak ortaya çıkacak mı?

İzlenecek oyuncu: Isabelle Haak, İsveç. Vakıfbank’ın yıldızı, İsveç’i 38 yıl aradan sonra EuroVolley’e taşıdı ve elemelerde set başına 8 sayıdan fazla puan aldı. Filenin diğer tarafında Türkiye’ye karşı oynayacağı maç,  mutlaka izlenmesi gereken bir maç olacak.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu