ManşetRöportaj

Merve Çelebi: ‘En Büyük Hayalim Olimpiyat Oyunları’

Plaj ve Kar Voleybolu Kadın Milli Takımımızın şampiyon sporcusu, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarda yetiştirdiği en iyi voleybolculardan olan ve şu anda Lefke Avrupa Üniversitesi’nde mücadele eden başarılı voleybolcu Merve Çelebi ile arkadaşımız Songül Doğan’ın gerçekleştirdiği çok keyifli bir röportajla sizleri baş başa bırakıyoruz.

Merhaba Merve, öncelikle teşekkür ederiz. Voleybol sevginiz nasıl başladı?
Ortaokulda Değirmenlik Lisesi’nde teneffüslerde ablamın voleybol oynamasını izlerken sevmeye başladım voleybolu . Daha sonra Beden Eğitimi öğretmenimiz Gülden Oktay voleybola olan sevgimi fark ederek beni okulun voleybol takımına aldı. Hocamın ön ayak olması ile profesyonel olarak ilk adımımı Vakıflar Spor Kulübü’nde attım.
Vakıflara başladığım zaman annem en büyük destekçilerinden biriydi. Daha sonra ise voleybola gönüllendim ve artık aile olarak yaşam tarzımız oldu.

Voleybolda hiç unutamadığın başarıların neler?
Voleybolda hiç unutamadığım başarıların Avrupa Kar Voleybolu Şampiyonası’nda Avusturya ‘da final oynayıp Avrupa ikincisi olmamız bir de geçen yıl Türkiye Şampiyonası’nda yarı final maçında tie-break setinde 14-11 gerideyken 16-14 maçı alıp finale çıkmamız ve tabi ki son Balkan Şampiyonluğu.

Ülkemiz voleybolu hakkında ne düşünüyorsun?
Milli takım ve  Sultanlar Ligi olarak çok başarılıyız. Çok yetenekli sporcular geliyor.

Milli takıma ilk ne zaman seçildin ve seçildiğinde neler hissettim?
2015 yılında seçildim. dört yıldır milli formayı giyiyorum . En büyük hayallerim arasındaydı. Tüm emeklerimin ve çalışmamın karşılığını aldığım için çok mutlu oldum.

Plaj voleyboluna yeni başlayanlara tavsiyelerin neler?
V
oleybolun en zor ama en keyifli tarafı bence. O yüzden zor olması gözlerinde büyümesin.

Hayatının dönüm noktası neydi?
Hayatımın dönüm noktası ilk Türkiye Şampiyonluğu kazandığım turnuva. Çünkü o turnuvadan sonra milli takım kapıları açıldı.

Hedeflerin ve hayallerin neler?
O
limpiyatlar.

Plaj voleybolunda ve kar voleybolunda en beğendiğin sporcular kimler?
Plaj voleybolunda tartışmasız Kerri Walsh.

Kendinde en çok beğendiğin özelliğin ne?
İstediğim şeyler için önümde ne kadar zorluk olursa olsun pes etmemem, hırslı olmam.

Balkan Şampiyonu olmanızda tecrübenizin ve takım arkadaşınız ile olan ilişkinizin etkisi var mı?
Tabi ki özellikle partnerimle olan uyum sayesinde bu basari geldi. Bireysel olarak ne kadar iyi sporcu olursan ol takım olamıyorsan başarı hiçbir zaman gelmez. Partnerimle hem saha içi hem de saha dışında çok güzel bir enerji yakaladık . Bunun da başarıda büyük katkısı oldu tabi.

Balkan Şampiyonası ‘na nasıl bir tempoda hazırlandınız? Ve şampiyon olunca neler hissettiniz?
Hem mental hem de vücut olarak iyi hazırlanmak zorundaydık . Partnerimle son 2 ay sürekli turnuvalar oynuyorduk zaten Balkan Şampiyonası ‘ndan 1 hafta önce de Manavgat ‘ta Türkiye şampiyonu olmuştuk . Mental olarak da bu şampiyonluk bizi balkan şampiyonası için ekstra motive etti.
Balkan Şampiyonu olmak mükemmel bir duyguydu çünkü sadece ben değil ülkem de şampiyon olmuştu . Türkiye adına orda oynamak ve uluslararası bir turnuvada şampiyon olmak çok ayrı bir duyguydu. En güzeli ise ödül töreninde milli marşımızı söyletmek oldu.

Bu güzel söyleşi için Merve Çelebi ve Songül Doğan’a teşekkür ediyoruz.

Voleybol Aktüel

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu