DünyaManşet

2021 Olimpiyatları’na hazırlanın

Önceki gün Kanada’nın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına sporcu göndermeyeceğini açıklamasının ardından Avustralya da sporcularına ‘2021 Olimpiyatları’na hazırlanın’ talimatı vererek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmayacağını bildirdi.

Avustralya Olimpiyat Komitesi, 2020 Tokyo Olimpiyatları için bir kafile hazırlamayacaklarını belirtirken olimpiyatların erteleneceğinden emin şekilde Avustralyalı atletlere 2021 Olimpiyatları’na hazırlanmalarını söyledi.

Avustralya Olimpiyat Komitesi, pazartesi günü acil bir telekonferans toplantısı düzenledi ve bu toplantıda 2020 Tokyo Olimpiyatları için bir kadro oluşturamayacaklarına karar verdiler.

Daha öncesinde olimpiyatları ertelemenin gündemlerinde olmadığını belirten Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve organizasyonun gerçekleşeceğini belirten Japonya Hükümeti de artan baskılar nedeniyle ertelemenin ihtimaller dahilinde olduğunu aktardılar.

Olimpiyatların 24 Temmuz’da başlaması durumunda Kanada’dan sonra Avustralya da organizasyona herhangi bir sporcu göndermeyecek.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu