Dünya

Fransa’da Yeni Bir Hareket #freethebaguette

Birkaç yıllık bir aradan sonra, bir Avrupa müsabakasına çıkan AS CANNES VB yolculuğuna başka bir Fransız takımı olan NANTES Rezé Métropole ile mücadele ederek başladı. ABD’li orta blokçu Taylor Averill, geçtiğimiz yaz dizindeki sakatlık nedeniyle voleyboldan uzak kaldıktan sonra AS CANNES VB kadrosuna katılmıştı.

Portlandlı 28 yaşındaki oyuncu, Avrupa Kupalarında şimdiden bir miktar başarı elde etti. İki yıl önce, başka bir Fransız takımı CHAUMONT VB’nin formasını giyerken, elit CEV Şampiyonlar Ligi’nin en iyi blokçusuydu.

Averill oldukça şaşırtıcı bir şekilde AS CANNES VB’nin saflarına katılmaya karar verdi, ancak başka bir elit Fransız takımı, çok sayıda ulusal şampiyonluk yaşamış olan  TOURS VB, gözlerini Amerikan orta blokçusuna dikmişti. “Cannes’da oynayacağım için çok heyecanlıyım. En başından beri kulübün iyi bir takım kurduğu ve teknik ekibin bana güvendiği açıktı. Uluslararası rekabete dönüşte iyi performans göstermeyi bekliyorum. Yaşam kalitesi açısından Fransız Rivierası’ndan daha iyi bir yer olduğundan emin değilim ”diyor Averill.

AS CANNES VB’nin Avrupa Kupalarına son katılımı, CEV Kupası’nda 2016 yılına kadar uzanıyor. “Bence üst düzey bir takım olmak için ihtiyacımız olan tüm silahlara sahibiz ve daha da önemlisi bizimki tecrübeli ve kazanmak isteyen oyunculardan oluşan bir takım. Saha içindeki ve dışındaki takım kimyası süper iyi ve bunu ulusal ligde ve Challenge Cup’ta olabildiğince uzağa götürmek için ihtiyacımız olan her şey mevcut ”diye devam ediyor Averill. AS CANNES VB’nin iç saha maçlarını her zaman elit voleybol eğlencesini sahadaki bir şovla birleştirir. Belli ki, salgın nedeniyle, organizatörler şimdilik bu faaliyetleri küçültmek zorunda kaldılar. Averill, “Başkan bana programların videolarını gösterdi ve hayranların bu tür bir eğlenceyi hak ettiğini ve beklediğini düşünüyorum.” diyor Averill.

Taylor, Cannes’ın atmosferinden çok hoşlanıyor. “Kaliforniya’dan gelmek, suya yakın olmak her zaman hayatımın bir parçası olan bir şey. Yaşam sevincime katkıda bulunuyor ve hayatımın sonuna kadar beni mutlu eden şeyin peşinden gitmeye niyetliyim. Bu nedenle, umarım mümkün olduğunda burada sörf yapabilirim. Üstelik yakın zamanda bir mızrak tabancası aldım. Hayatımda hiç zıpkınla balık avlamadım, bu yüzden bu da eğlenceli olmalı!
Averill kısa süre önce resmi Instagram hesabı üzerinden #freethebaguette hashtag’ini başlattı. Bu nereden geliyor? “Birkaç yıl önce Fransa’ya geldiğimde ilk fark ettiğim şey, bagetlerin her yerde olduğuydu. Bu nedenle, sorular sormaya başladım ve Fransız hükümetinin bageti 19. yüzyılın başlarından beri ‘esaret altında’ tuttuğunu öğrenmek için bu konuyu daha derinlemesine incelemeye karar verdim … Bu nedenle, sizi davet ettiğim #freethebaguette hareketini başlattım. Bagetler halka aittir! “

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu