Dünya

Hedef Gelecek Yıl Yapılacak Olimpiyatlar

2021’de Tokyo’daki Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanan 12 takımdan biri olan Dominik Cumhuriyeti kadın takımı, sporcuların ve antrenörlerin sağlığını korumak için sıkı bir protokolün ardından Juan Pablo Duarte Olimpiyat Parkı’nın Voleybol Pavyonu’nda antrenmana devam etti.
Spor salonundaki ağırlık eğitiminin yanı sıra oyuncular, Brezilyalı koç Marcos Kwiek ve asistan ekibi tarafından tasarlanan hafif egzersizlerle başladı.
Kwiek, “Salgın Covid-19 nedeniyle birkaç ay süren zorunlu durdurmanın ardından eğitime devam edebildik” dedi. “Oyuncular aylar sonra bir voleybola dokunmadan ritim ve şekle girerken yavaş yavaş başladık.”
Kwiek, “Uluslararası sezon başladığında rekabetçi bir takım olmak için adım adım olmak istediğimiz yere varacağız” dedi.
Kwiek, “Şu anda antrenmanımıza servis, karşılama, hücum ve blok yapma, iki ve üç oyuncuyu voleybol kompleksinin iki farklı sahasına yerleştirerek başladık” dedi. “Ardından yavaş yavaş yoğunluğumuzu ve her iki taraftaki oyuncu sayımızı artıracağız.”
Dominik Cumhuriyeti Voleybol Federasyonu, Ulusal Sağlık Bakanlığı ve Dominik Olimpiyat Komitesi tarafından belirlenen koşullar altında antrenmanın yeniden başlatılmasına izin verdi.
“Karayip Kraliçeleri” olarak bilinen Dominikli kadın takımı şu anda FIVB tarafından dünyada 9. sırada yer alıyor.
Ocak 2020’de Meksika, Kanada ve Porto Riko taraflarına karşı dört takımlı bir turnuva kazandıktan sonra Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazandılar.
2019’da Lima’daki Pan Amerikan Oyunlarında ve Porto Riko’daki NORCECA Kıta Şampiyonası’nda altın madalya, ayrıca Pan American Cup’ta gümüş madalya kazandılar.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu