Plaj Voleybolu

2021 U18EuroBeachVolley Slovenya’da

Slovenya’nın pastoral bir sahil beldesi olan Koper,  2021 sezonu EuroBeachVolleyU18’e ev sahipliği yapacak. Bu kalibrede bir yaş grubu Plaj Voleybolu yarışması, bu kıyı kentine 2004’te U20 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yaptıktan sonra geri dönecek. CEV Yönetim Kurulu’nun aldığı karar, son zamanlarda uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaparken Slovenya Voleybol Federasyonu tarafından verilen olağanüstü çalışmaların olumlu olduğunu kabul ediyor.

Slovenya’nın başkenti Ljubljana, yıllardır çok başarılı bir uluslararası Plaj Voleybolu turnuvasına ev sahipliği yapıyor ve Slovenya Voleybol Federasyonu, Koper’deki ev sahipliği ile Avrupa’nın Plaj Voleybolu yıldızlarına ev sahipliği yaparak bunu bir adım daha ileri götürmenin zamanının geldiğini düşündü.

Bu tür turnuvalar, genç oyuncuların yeteneklerini göstermeleri ve uluslararası bir kariyere başlamaları için her zaman ideal sahneyi temsil etmiştir. 2004 yılında, Koper’in ev sahipliği yapacağı U20 şampiyonasında Letonya’dan Martins Plavins ve Aleksandrs Samoilovs altın madalyayı kazandılar. Olimpiyatlarda ve ‘kıdemli’ Avrupa Şampiyonalarında farklı ortaklarla birlikte olsalar da, bu iki oyuncuyu podyuma götüren sporda üstün bir kariyerin ilk büyük ödülü buydu.

2004 yılında kadınların rekabeti de çok umut verici yeteneklerin ortaya çıkışına neden oldu. Ruth Flemig ile birlikte altın madalya kazanan Alman Ilka Semmler ve gümüş madalya kazanan Avusturyalı Doris ve Stefanie  Schwaiger kardeşler bunlara örnek. Bu nedenle, 2021’de Koper’de yarışacak en azından bazı oyuncuların önümüzdeki yıllarda kendileri için bir isim yapacağından emin olabilirsiniz!

Koper’deki etkinlik Slovenya’da düzenlenen üçüncü kıtasal yaş grubu şampiyonası olacak. Koper’ın 2004’teki galasından sonra Ankaran şehri iki yıl sonra U20 etkinliğine ev sahipliği yapmıştı.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu