DünyaManşet

2021 VNL’de Balon Sistemi Uygulanacak

FIVB Voleybol Milletler Ligi (VNL) 2021, ilgili tüm sporcuların ve paydaşların sağlığını sağlamak ve amiral gemisi yıllık etkinliğinin orijinal formatını korumak için güvenli bir balon konseptiyle düzenlenecek.

Balon kavramı, bir ülkede cinsiyet başına 16 ekibin tümünü sık COVID-19 testleriyle güvenli bir ortamda barındırarak tüm katılımcıların sağlığını koruyacak ve virüs bulaşma riskini önemli ölçüde en aza indirecek. Bir round robin formatındaki maçlar ve finaller, VNL’nin orijinal formatı korunarak cinsiyet başına aynı sayıda maçla tek bir mekanda düzenlenecektir.

Etkinliğin ana paydaşları ile yakın istişare içinde geliştirilen konsept, bugün erken saatlerde düzenlediği son video konferans toplantısında VNL Konseyi tarafından onaylandı.

VNL Konseyi’nin onayını takiben, FIVB, ilgili organizatörlerle müzakereleri ilerletecek ve ev sahibi ülke veya ülkeleri ve maç programını Şubat 2021’de duyurmayı amaçlayacak.

Devam eden COVID-19 salgını ve müteakip seyahat kısıtlamaları ışığında, FIVB, uluslararası seyahatleri en aza indirmeye ve tüm katılımcıların sağlığını ve refahını korumak için güvenli bir ortam yaratmaya kararlı.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu