ManşetPlaj Voleybolu

2022 Avrupa Şampiyonası’nda Plaj Voleybolu da yer alacak

Plaj Voleybolu, Almanya, Münih’te düzenlenecek olan ve dokuz sporun yer alacağı 2022 Avrupa Şampiyonası için kesinleşmiş spor programına eklendi.

Plaj voleybolu, kano sprint, spor tırmanışı ve masa tenisi Avrupa Şampiyonaları etkinlik programında atletizm, bisiklet, jimnastik, kürek ve triatlona eklendi.

Plaj voleybolunda, cinsiyet başına 32 takım mücadele edecek ve böylece iki madalya için 128 erkek ve kadın sporcu yarışacak. Dokuz sporda 50 ülkeden 4.400 sporcu toplam 158 madalya için yarışacak.

Haberin ardından CEV Başkanı Aleksandar Boričić şunları söyledi:
“Plaj voleybolu ailemiz için, plaj voleybolunun Münih’teki çok sporlu Avrupa Şampiyonalarının bir sonraki organizasyonunda yerr alacak olması konusunda bir anlaşmaya varmamız gerçekten harika bir haber. Almanya yıllardır Avrupa’nın en büyük Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası altın madalyalarını elde ederek en iyi takımlarıyla tarih yazarak büyük bir plaj voleybol gücü olmuştur. Münih gibi ikonik, canlı ve kozmopolit bir şehirde gerçekleşen etkinlik, daha birçok insanın yeni, son derece eğlenceli ve dinamik sporumuzun keyfini çıkarması, yeni nesil oyunculara ilham vermesi ve plaj voleybolunun popülaritesini eşi görülmemiş yüksekliklere çıkarması için ideal bir sahne sağlayacaktır. Tüm paydaşlarımızın dört gözle beklediği inanılmaz bir fırsat. Bu heyecan verici yolculuğu, özellikle 2018’de Glasgow ve Berlin’de düzenlenen açılış Avrupa Şampiyonası’nın elde ettiği muazzam başarıya ek olarak, diğer birçok sporun meslektaşları ve arkadaşları ile paylaşabildiğimiz için ayrıcalıklıyız.

Almanya’nın İçişleri, Bina ve Topluluk Federal Bakanı Horst Seehofer şunları söyledi:
“Münih, bu şehir Avrupa Şampiyonalarına ev sahipliği yaptığında 2022’de gösterilecek olan seçkin uluslararası spor için birinci sınıf koşullar sunuyor. Bu genel olarak spor için büyük bir fırsat ve halk için muazzam bir olay. Federal Bakan olarak değil, aynı zamanda bir spor meraklısı olarak da bu karardan son derece memnunum. Bu nedenle, bu etkinlik için Münih’e gelen herkese sıcak bir karşılama sunmak istiyorum. ”

Avrupa Şampiyonası 2022 Yönetim Kurulu Başkanı Libor Varhanik şunları söyledi:
“EC2022 paydaşları adına, Münih 2022 Avrupa Şampiyonalarına plaj voleybolu ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Plaj voleybolu, kano sprint, spor tırmanışı ve masa tenisine Avrupa Şampiyonalarının eklenmesiyle, her biri en iyi sporcuları, yerinde ve ekrandaki izleyicilerin temsil ettiği olağanüstü bir spor ve kültürel deneyimin ve çeşitlendirilmiş spor ve performansların en üst düzeyde zengin kombinasyonu. ”

Münih Olimpiyat Parkı, ikonik konumu Avrupa Şampiyonalarının ikinci kez merkezinde olacak şekilde Münih 1972 Olimpiyat Oyunları’nın 50. yıl dönümünde sürdürülebilirliğin önemli bir sembolü olacaktır. Etkinliklerin ve etkinliklerin çoğunluğu, farklı sporlardan sporcuların etkinliği birlikte deneyimlemelerini ve ziyaretçilerin yeni etkinliklerle karşılaşmasını sağlayan olağanüstü bir festival atmosferi yaratmak için parkın içinde ve çevresinde gerçekleşecek.

Çok sporlu Avrupa Şampiyonası, mevcut bireysel kıta şampiyonalarını dört yılda bir düzenlenen tek bir koordineli etkinlikte bir araya getiren 11 günlük birinci sınıf spor kutlamasıdır. Şampiyonalar, yerinde, canlı yayınlarda ve dijital ve yazılı basın genelinde genel bir ülke sıralaması tablosuna sahip merkezi bir zaman çizelgesine sahiptir.

Münih 2022, 2018’de açılış Avrupa Şampiyonalarının olağanüstü başarısını izleyen ikinci baskıdır; Glasgow ve Berlin, 13 şampiyonla yedi Avrupa Şampiyonasını başarıyla sahneleyerek Avrupa’nın şampiyonlarını yükseltmek için eşsiz bir platform sunmaktadır. 1,4 milyardan fazla televizyon izleyicisi, bu unutulmaz ilk baskıyı Avrupa Yayıncılık Birliği (EBU) üyesi yayıncılar ve Avrupa ve dünya çapında 44 bölgede ortaklar aracılığıyla ücretsiz yayın kanallarında izledi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu