Plaj Voleybolu

2022 Commonwealth Games’de Plaj Voleybolu Sahneye Çıkacak

Birmingham 2022 Commonwealth Games’in organizatörleri, Birmingham’ın kalbinde yer alan Smithfield’in plaj voleybolu müsabakaları için yapılacak olan bir sahada ev sahipliği yapacağını ortaya koyarak iki yıl sonrasına işaret etti.

Plaj voleybolu, sporun Gold Coast 2018’deki son derece başarılı ilk çıkışından sonra Birmingham’daki Commonwealth Games’te ikinci kez sahneye çıkacak. Genç bir kitleyle plaj voleybolu popülaritesi, 30 yaş ve altı sakinlerin yüzde 60’ına sahip olması Avrupa’nın en genç şehirlerinden biri olan Birmingham şehrini mükemmel bir seçim haline getiriyor.

Birmingham 2022, ev sahibi şehir, ulusal yönetim organları ve FIVB de dahil olmak üzere ilgili Uluslararası Federasyonlarla yakın çalıştıktan sonra Smithfield sitesi için planlarını tamamladı. Daha önce Birmingham’ın Toptancı Marketlerinin sitesi olan Smithfield, şehir merkezinin kalbinde yer alıyor ve Rotunda ve Selfridges binasının manzarasına sahip ünlü Bullring alışveriş merkezinden sadece kısa bir yürüyüş mesafesinde olan bir şehir merkezi oluşturur. Site, plaj voleybolu oyuncularının ve seyircilerin zevk alması için farklı bir şehir manzarası sağlayacak ve sporun Avustralya’nın Gold Coast Coolangatta Sahilindeki ilk Commonwealth Games görünümündeki paketli stadyumla ilginç bir kontrast oluşturacak.

Buna ek olarak, hem mevcut hem de gelecekteki plaj voleybolu yıldızlarına konumu deneyimleme ve 2022’de yapılacak spor hareketinin tadını çıkarma fırsatı veren iki yılı kutlamak için sahada geçici alanlar kuruldu.

Birmingham 2022 İcra Kurulu Başkanı Ian Reid, şunları söyledi:
“Smithfield, iki spor için harika bir yer [plaj voleybolu ve 3×3 basketbol], uzaktaki binlerce yerel insan ve seyirciyi bir araya getirmemize ve şehir merkezinin kalbinde Oyunlar için önemli bir merkez oluşturmamıza olanak tanıyor . Şu anda boş bir tuval, bu konumu, Birmingham 2022 Commonwealth Games’e şenlikli bir festival atmosferi getirecek iki heyecan verici spor için canlı bir mekana dönüştürmemize izin verecek. ”

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu