DünyaManşet

2022 Dünya Şampiyonası’nda 20 Avrupa Takımı

2022 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası, kadınlarda 23 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında  Hollanda ve Polonya’nın, erkeklerde ise Polonya ve Slovenya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
10’u erkek ve 10’u kadın olmak üzere 20 kadar Avrupa takımı, 2022 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecekler. Bu rakam, önümüzdeki yıl mücadele edecek olan 48 takımın neredeyse %42’sini oluşturuyor ve böylece Avrupa Voleybolunun uluslararası sahnede oynadığı lider rolü açık bir şekilde gösteriyor.

Bu durum, ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda da belirgin bir şekilde ortadaydı. Avrupa takımları voleybolda söz konusu altı madalyadan üçünü kazanırlarken, Fransa ve Rusya erkeklerde altın ve gümüş madalyayı kazanırlarken  Sırbistan kadınlar turnuvasını üçüncü sırada bitirdi.

Rusya Voleybol Federasyonu ve Polonya 2022 Erkekler Dünyasında sırasıyla ev sahibi ve son şampiyon olarak yerlerini garantiledikten sonra, sekiz Avrupa takımı daha yarışmada yer alacak. Bunlar arasında, bu yılki EuroVolley Erkeklerin kazananları ve ikincileri olan İtalya ve Slovenya ve en son FIVB Dünya Sıralamasına göre kalifiye olan altı takım daha var. Bunlar Olimpiyat şampiyonu Fransa, Sırbistan, Hollanda, Almanya, Türkiye ve Bulgaristan.

Hollanda ve Polonya’nın ortaklaşa düzenlediği 2022 Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda ev sahiplerinin yanı sıra, bu yılki EuroVolley’deki performansları sayesinde kalifiye olan son şampiyonlar Sırbistan, İtalya ve Türkiye diğer beş takım arasında yer alıyorlar. FIVB Dünya Sıralamasına göre diğer Avrupa takımları Rusya Voleybol Federasyonu, Almanya, Belçika, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti oldular.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu