AvrupaManşet

2022 Münih Avrupa Şampiyonası Maskotu Gfreidi

2022 Münih Avrupa Şampiyonası öncesinde turnuvanın maskotu Gfreidi Olympiapark’ta tanıtıldı.

Organizatörler, geleneksel Bavyera şapkası ve şortu ile gerçek bir Münih sincabı olan resmi maskot “Gfreidi”yi duyurdular. Çok yönlü özellikleri ile bu eşsiz Bavyeralı maskot, ideal olarak geniş kapsamlı çok sporlu etkinliği bünyesinde barındırıyor.

11-21 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan Münih 2022 Avrupa Şampiyonası’ndan neredeyse dört ay önce, maskot Stephanie P.’nin sincap çizimiyle uzman jüriye ilham vermesiyle belirlendi. Geçen bahar, 3-13 yaş arası çocuklar, özel bir yarışmada ideal maskot olarak gördükleri şeyi yapıp çizerek yaratıcılıklarını özgür bıraktılar.

600’den fazla yaratıcı başvurunun ardından, üç eleme turundan sonra, geleneksel şapka ve şortlarla tamamlanan sincap lehine oybirliğiyle karar verildi ve sekiz yaşındaki Nürnberg’li kazanan oldu.

Sıcak güneş ışınları, kırmızı yerli sincabı Salı günü kış uykusundan uyandırdı. Canlı ve sportif, Olympiapark evini keşfetmek zaman aldı ve neden dokuz sporu temsil ettiğini ve Münih 2022 Avrupa Şampiyonası’nın ideal yüzü olduğunu sanatsal olarak gösterdi. Yanında doğru partnerle, şehir merkezine yapılan yolculuk, maskotun tasarımcısı Stephanie ile bile buluştuğu sakin bir geziye dönüştü.

‘Gfrei Di!’ (“fry-dee” olarak telaffuz edilir) Bavyera lehçesidir ve ‘Mutlu Ol!’dan başka bir şey ifade etmez  ve olmak için her türlü nedeniniz vardır. 1972 Olimpiyat Oyunlarından bu yana en büyük çoklu spor etkinliğine ev sahipliği yapacak olan Olympiapark’ta ve tüm Münih’te benzersiz bir etkinlik deneyimi için sabırsızlık hakim.

Maskot, sporcuları ve ziyaretçileri bir gülümsemeyle karşılayarak herkesi memleketine ve Bavyera kültürel yaşamının bir parçasına yaklaştıracak. Şapkasındaki küçücük bir ayrıntı bile, bir kişinin anavatanına ait olma duygusunun ve geleneğinin bu çok sporlu Avrupa Şampiyonası ile nasıl ilişkilendirilebileceğini gösteriyor.

Jüri, sincabı ‘Bavyera dokunuşuyla’ seçti çünkü tüm Avrupa’da yaygın olan popüler bir hayvandı. Buna ek olarak, canlı, hızlı, kurnaz ve tırmanabilir, bu nedenle renkli spor programına harika uyum sağlıyor. Yani küçük Stephanie onu çizerek harika bir iş çıkardı.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu