Genel HaberlerManşet

2022 yılı Türkiye Fair Play Ödülleri Sahipleri Belli Oluyor

Türkiye’nin en prestijli ödülü TMOK Fair Play Ödülleri, sahiplerini buluyor. Fair Play Komisyonu Ön Jürisi, 30 Mart’a kadar devam eden ödül başvurularını tasnif ederek, değerlendirmeye alınacakları kategorileri belirledi.

Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcıları Remzi Yılmaz ve Doç. Dr. Sevim Güllü ile komisyon üyeleri Bülent Tuncay ve Fatih Kuşçu’dan oluşan yarışma ön jürisi, adayların tasnifini yaparak büyük jüriye sunulacak dosyaları titizlikle hazırladı.

HER DALDA 3 AYRI KATEGORİ

İlkini 1982 yılında işitme engelli yelkenci Varol Tamer Hepaguşlar’ın kazandığı Türkiye Fair Play Ödülleri, önceleri tek ödül olarak verilirken, daha sonra Dünya Fair Play Konseyi’nin (CIFP) tüm dünyada uyguladığı kategorilerde verilmeye başlandı. Buna göre Sportif Fair Play Ödülleri DavranışTanıtım ve Kariyer Dallarında, Büyük Ödül, Şeref Diploması ve Kutlama Mektubu olarak takdim ediliyor. TMOK Fair Play Komisyonu, 1999 yılından itibaren dünya ülkelerinden farklı olarak Toplumsal Fair Play Ödülü de vermeye başladı.

ÖDÜL TÖRENİ EYLÜL’DE

2022 yılı Türkiye Fair Play Ödülleri’ni kazananlar, Erdoğan Arıpınar Başkanlığındaki TMOK Fair Play Komisyonu büyük jürisi tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda belirlendikten sonra, düzenlenecek bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak. Fair Play Şilti ve sertifikasından oluşan Fair Play Ödülleri, Eylül Ayında Olimpiyatevi’nde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

Remzi Yılmaz, Doç. Dr. Sevim Güllü, Bülent Tuncay ve Fatih Kuşçu’dan oluşan Fair Play Ön jürisi çalışırken

kaynak: Türk Spor Ajansı

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu