AvrupaManşet

2023 EuroVolley’in Tarihi Açılış Maçında Gözlemci Aziz Yener

2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası B Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak olan İtalya’da grubun açılış maçı olan İtalya – Romanya karşılaşması dünyanın en önemli tarihi mekânlarından biri olan Verona Arena’da oynanacak. Ev sahibi İtalya’nın yanı sıra Romanya, İsviçre, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Hırvatistan takımlarının yer aldığı grupta Hırvatistan Kadın Milli Takımı Başantrenörü Ferhat Akbaş ile Türkiye Voleybol Federasyonu Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu Başkanı ve CEV Hakem Komisyonu Üyesi Aziz Yener’de ülkemizi temsil edecek.

İtalya’nın Verona kentinde, M.Ö 30 yılında inşa edilen bir Roma Arenası olan yapı, en iyi korunan antik yapılar arasında yer alıyor. 30 bin kapasiteliyken 1117 yılında meydana gelen deprem nedeniyle bir kısmı yıkılan Verona Arena, günümüzde 15 bin kişi kapasiteli kullanılabilir bölümü ile 2023 EuroVolley’in açılış maçında ev sahipliği yapacak. Tarihi arenadaki açılış maçının ardından gruptaki diğer maçlar İtalya’nın Monza kentindeki Arena di Monza’da oynanacak.
Aziz Yener, Verona’dan sonra Monza’da da tek gözlemci olarak görev yapacak. Çeyrek final maçları için 20 Ağustos’ta Floransa’ya geçecek olan Yener, 30 Ağustos’ta da çeyrek final, yarı final ve final maçlarının oynanacağı Belçika’nın başkenti başkenti Brüksel’de gözlemcilik yapacak.

Resim

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu