ManşetMilli Takımlar

2023 FIVB Milletler Ligi’nde Filenin Sultanları Heyecanı

Herkesin dört gözle beklediği 2023 FIVB Milletler Ligi’nin ilk hafta maçları oynanıyor. 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü  Tribünlerin neredeyse yarısının başka şehirlerden geldiği, her yaştan insanın olduğu ve milli maçlar olunca bütün takımların tek yürek olduğu o muhteşem gün geldi çattı!

Yurtdışında oynayan oyuncularımızı, milli takım formasını yeniden giyecek oyuncularımızı ve de ilk defa A Milli Voleybol Takımı forması terletecek olan oyuncularımızı da tek yürek sahada görecek olmanın son derece heyecanı içerisindeyiz.

Yenilenen kadromuz ve staffımız ilk kez bugün 2023 FIVB Milletler Ligi Antalya Spor Salonu’nda voleybol severlerin karşısına çıkacak.

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı önderliğinde, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve bu organizasyonda emeği geçen herkese bütün voleybol severler adına sonsuz teşekkür ediyorum.

Ev sahipliğini yaptığımız turnuvada Başkan Üstündağ voleybol severleri şu sözlerle karşılıyor;

‘’Sevgili Voleybol Dostları

FIB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi, bu yıl ilk kez Antalyada düzenlenecek. Bu prestijli organizasyonu takip etmek için Antalya’ya gelecek tüm oyuncular, antrenörleri ve voleybol severleri ictenlikle selamlıyorum.

Antalya, daha önce hem plaj voleybolunda hem de salon voleybolunda pek çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Bizler de coğrafi olarak çok önemli bir konumda bulunan ülkemizde savısız organizasyona imza atmanın gururunu bir kez daha yasayacağız.

Ülkemizdeki voleybola olan sevgi ve ilgi her geçen gün artıyor. Buna şahit olmak, tarihi günler yaşamak bizim için büyük mutluluk. 6 gün boyunca nefes kesici maçlara sahne olacak FIVB Voleybol Milletler Ligi eminim ki voleybola ilgisi ile bilinen Antalya’da büyük bir heyecanla takip edilecektir. Karşılaşmalara 30 Mayıs-4 Haziran 2023 tarihleri arasında Antalya Spor Salon ev sahipliği yapacak. Misafirlerimiz ve oyuncularımız da bu atmosferin tadını çıkararak ülkelerine güzel anılarla dönecektir.

Böyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak sportif, sosyal, turistik pek ok açıdan önem arz ediyor. Ülkeler arası olumlu etkileşimin oluşacağı ve salonumuzun voleybol severlerle dolacağı bir turnuva bizleri bekliyor. FIVB Voleybol Milletler Ligi’ne katılan tüm kulüplere başarılar diliyor, sağlıklı ve hak edenin kazanacağı bir turnuva olmasını temenni ediyorum.’’

Antalya Spor Salonu

10.000 seyirci kapasiteli çok amaçlı bir salondur. Salon, ilk kez 14-18 Aralık 2022 tarihlerinde FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası organizasyonu ile ilk kez uluslararası voleybol müsabakasına ev sahipliği yaptı.

Turnuva Formatı

Ev sahibi ekip olarak ilk 8’e girmemiz durumunda grup birincisi olacak ve diğer takımlar puan durumuna göre sıralanacak.

Ev sahibi ekibin 1. Sırada grup etabını tamamlaması durumunda eleme grubunu ilk sekiz sırada tamamlayan takımlar aşağıdaki şekilde sıralanacaktır.

Ev sahibi ekibin grup etabını ilk sekiz sırada tamamlamadığı takdirde eleme grubunun ardından çeyrek final eşleşmeleri aşağıdaki şekilde olacaktır.

Çeyrek final maçını kaybeden ekipler eleme etabındaki puanlamaya göre 5. ve 8.’lik arasında sıralanacaklar.

Yarı finallerin kazananları Milletler Ligi Şampiyonu apoleti için mücadele ederken; kaybedenler üçüncülük için karşı karşıya gelecektir.

 

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu