Plaj Voleybolu

2024 Paris Olimpiyat Oyunları için şimdiden çalışmaya başladılar

Almanya Voleybol Federasyonu (DVV) Hamburg kentinde plaj voleybolu yeteneklerini geliştirmek eğitim kursu düzenledi.
Bu kurs, milli oyuncuları ve gelecekteki Alman plaj voleybol yıldızlarını hedef aldı. Kurs, yaklaşmakta olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na hazırlanmak için Almanya’da plaj voleybolunun gelişimine devam etmek için yeni yetenekleri bulmayı hedefliyor. Hamburg, Alman plaj voleybolunun kalbi ve muhteşem FIVB Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası 2019’a ev sahipliği yapan şehir. Kursta ayrıca spor psikolojisi Anett Szigeti ile yapılan oturumlarla spor bilimi, izcilik ve elit rekabetin zihinsel yönü üzerinde duruldu.
DVV, kursa katılan herkesin sağlığını ve refahını korumak için gerekli önlemlerin alınmasını sağladı. Örneğin, çeşitli Olimpiyat şampiyonu takımlarının koçu olan Jürgen Wagner, kadın milli takımının teknik direktörü Imornefe Bowes,teknik direktör Helke gibi beş farklı antrenör altında beş ayrı grupta eğitim verildi.  Buna ek olarak, gençlik milli takımından Jörg Ahmann ve Kay Matysik’de bu formülü geliştirmeye yardımcı olmak için hazır bulundu.

Plaj Voleybolu Spor Direktörü Niclas Hildebrand : “Tokyo Olimpiyat Oyunlarından sonra jenerasyon değişecek ve bu kursla bunun ilk adımını attık. Sporculara kendilerini sunma şansı vermek istiyoruz, son yıllarda herkes bunun üzerinde çalıştı.” “Kursun son gününden sonra sonuçları analiz edeceğiz ve önümüzdeki 20 hafta boyunca tüm sporcularla konuşarak Paris 2024 için bir sonraki Olimpiyat döngüsüne gitmek istediğimiz kişiyi belirleyeceğiz.”

Ayrıca Hamburg’un spor senatörü ve bir plaj voleybolu hayranı olan Andy Grote, Çarşamba günü kentin senatosuna atanmasından bu yana ilk resmi spor etkinliklerinden biri olan eğitim kursuna katıldı. Yetenekli ve kendini adamış sporculardan açıkça etkilenen Grote, şunları söyledi: “Alman plaj voleybolunun geleceği Hamburg’da yaratılacak. Eğitim kursu şimdi Hamburg’da antrenman yapacak Olimpiyat 2024 ve 2028’e göre potansiyel milli takımlarımızı belirlemekle ilgili. Bunun için sporculara en iyisini, bol güç ve başarılar diliyorum! ”

 

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu