DünyaManşet

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Nasıl Katılabiliriz?

Daha önce 2012 ve 2020 Olimpiyat Oyunlarında yer almayı başaran Filenin Sultanları, ikinci kez üst üste olimpiyat oyunlarında yer almak için eleme maçları oynamak üzere Japonya’ya gitti.

Üç grupta toplam 24 takımın sekizli gruplara yarılarak oynayacakları tek devreli lig usulü maçlar sonunda gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar Paris vizesi alacaklar.

Çin, Japonya ve Polonya’da oynanacak gruplarda yer alan takımlar şöyle:

A GRUBU B GRUBU C GRUBU
1 Çin Japonya Polonya
2 Sırbistan Brezilya İtalya
3 Dominik Cum. Türkiye ABD
4 Hollanda Belçika Almanya
5 Kanada Bulgaristan Tayland
6 Çekya Porto Riko Kolombiya
7 Meksika Arjantin Kore
8 Ukrayna Peru Slovenya

16 – 24 Eylül tarihleri arasında oynanacak eleme grubunda Milli Takımımızın maç programı şöyle:

2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında Kaç Takım Yer Alacak?

Voleybolda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda 12 Takım ve toplam 144 oyuncu yer alacak. Her takım 12 kişilik kadroyla mücadele edebilecek.

Olimpiyat Oyunlarına Katılım Nasıl Olacak?

Ülkeler, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na 3 farklı şekilde katılabilecekler.
Toplam 12 takımlık katılımcı listesinde;
Ev sahibi ülke olan Fransa olimpiyatlara doğrudan katılma hakkını kazanıyor.
Geriye kalan 11 kontenjanın 6’sı ise Eylül ve Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan üç Olimpiyat Eleme Turnuvası ile belirlenecek. Kadınlarda Çin, Japonya ve Polonya, erkeklerde ise Brezilya, Çin ve Japonya’da oynanacak eleme müsabakaları sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan ülkeler Paris’te yer alacaklar.

Kalan 5 kontenjan ise 2024 yılının Haziran ayındaki FIVB Dünya Sıralamasına göre ilk 5 takıma verilecek. 5 kota için ilk olarak herhangi bir kıtadan katılmayan takım varsa ilk olarak o kıtanın ilk sırasındaki takım yer alacak.
Yani elemelerden gelemeyen her kıtanın dünya sıralamasındaki en üst sırada yer alan takımları Paris’e gitmeye hak kazanacaklar.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları 26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Paris’te Maçlar Yeni Formata göre Oynanacak

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarından farklı olarak Paris’te yeni formata göre maçlar oynanacak. dörderli 3 gruba ayrılan 12 takım, tek devreli lig usulü ile maçlar oynayacak. Grup maçları sonunda grup birinci ve ikincileri ile 3 grupta üçüncülerde en iyi durumda olan ikisi, toplam 8 takım çeyrek finale çıkacak. Eleme usulü ile oynanacak çeyrek final maçlarını yarı final ve final takip edecek.

 

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu