DünyaManşet

2032 Yılına kadar anlaştılar

Voleybol Dünyası, Polonya’nın önde gelen yayıncısı Polsat ile Polonya’daki önümüzdeki on yıldaki tüm uluslararası voleybol ve plaj voleybolu etkinliklerinin televizyon hakları için tarihi bir işbirliği ile sesini duyuruyor.

Anlaşma, 2022 yılında başlayarak 2032 yılına kadar sürecek ve Polsat izleyicileri, 2022, 2026 ve 2030’daki FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’nın erkekler ve kadınlar müsabakaları ile, Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası, Voleybol Uluslar Ligi dahil olmak üzere tüm büyük uluslararası yarışmaları izleyebilecek.

Bu açıklama, Polonya’nın bu yılki FIVB Voleybol Kadınlar Dünya Şampiyonası’na Hollanda ile ve erkekler turnuvasına Slovenya ve potansiyel olarak henüz açıklanmayan başka bir ülke ile birlikte ev sahipliği yapacak olmasından kaynaklandı.

Anlaşma, medya hakları değerinde yüzde 200’den fazla bir artışı temsil ediyor ve bu sporun Polonya’daki popülaritesinin ve dünya çapında voleybolun büyümesinin açık bir göstergesi olarak tanımlanıyor.
Voleybol Dünyası CEO’su Finn Taylor, bu anlaşmanın, voleybolun küresel olarak büyümesinin gerçek bir göstergesi olduğunu ve Voleybol Dünyası tarafından uluslararası voleybol üretim kalitesindeki iyileştirmeler ve evrimin karşılığı olduğunu ifade etti. Polsat gibi önemli bir yayın ortağıyla, böylesine önemli bir anlaşmaya varmanın dünyadaki diğer yayıncılar için bir televizyon ürünü olarak voleybolun artan değerini göstermekte olduğunu söyledi.
Polsat Televizyonu Kurucusu ve Sahibi Zygmunt Solorz ise Voleybolun Polonya’nın milli sporu olduğunu ve ülkelerinde en başarılı spor dalı olduğunu söyledi. Polsat Televizyonu ve mobil şebeke operatörü Plus, 20 yılı aşkın süredir Polonya voleybol organizasyonlarını desteklemeye devam ediyor. Polonya kadın ve erkek takımlarının kazandığı birçok kupayı yayınlayabildikleri için son derece gururlu olduklarını ve daha fazlasını görmeyi umduklarını ifade etti.

FIVB Başkanı Dr Ary S. Graça F° ise Polsat’ın bu ortaklık boyunca en yüksek kalitede TV yayını sunacağından ve Polonya’nın tutkulu hayranlarına sporun en iyilerini seyrettireceğinden şüphesi olmadığını ifade etti. Bunun voleybolun Polonya’daki büyük popülaritesinin ve dünya çapında voleybol ve plaj voleybolunun artan gücü ve değerinin bir yansıması olduğunu söyledi.

Polsat Television CEO’su Stanisław Janowski ise voleybol deyince akıllara Polsat’ın geldiğini söyledi. Polsat’ın altı spor TV kanalı, en zorlu turnuvaların bile izlenmesine izin veriyor ve izleyiciler aynı anda birçok maçı izleyebiliyor. HDR teknolojisinde çalışan ve öncekinden dört kat daha doğru görüntüler sunan son teknoloji bir yayın aracın birkaç gün içerisinde piyasaya sürülecek. Polsat, TV prodüksiyon standartlarını bir kez daha yükseltecek ve yayını koltuklarından izleyenler, spor hareketinin tam merkezinde olma hissine kapılacaklar.

Voleybolun Polonya’da büyük ve sadık bir hayran kitlesi olduğunu söyleyen Stanisław Janowski , voleybolun ülkedeki en popüler sporlar arasında yer aldığını düşünüyor. Polonya ayrıca, VNL ve tabii ki 2014 FIVB Voleybol Erkekler Dünya Şampiyonası dahil olmak üzere bir dizi voleybol etkinliğine ev sahipliği yapmış birinci sınıf ev sahipliği referanslarına sahip bir ülke.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu