Genel Haberler

Selçuk Atamer’i kaybettik

Galatasaray’ın eski voleybolcularından Selçuk Atamer’i kaybettik. Merhumun cenazesi pandemi koşulları sebebiyle dün toprağa verildi.
Merhum Selçuk Atamer’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve voleybol camisına baş sağlığı dileriz.

Voleybol Aktüel

 

Selçuk Atamer Kimdir?

1 Mayıs 1927’de Yeşilköy İstanbul’da doğdu. Bakırköy, Kurtuluş ve Bomonti semtlerinde büyüdü. Evlendikten sonra Teşvikiye Nişantaşı’nda yaşadı. İlkokulu Bomonti’deki 44. İlkokul’da okudu. Ortaokulu Nişantaşı Ortaokulu’nda, liseyi Taksim Lisesi’nde bitirdi. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu.
Voleybola Taksim Lisesi’nde okurken başladı. Aynı zamanda yazlık takımlarda Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın meşhur oyuncularıyla Kâğıthane’de, Boğaz’da özel turnuvalarda futbol oynadı. Lisede voleybol oynarken antrenmanları Galatasaray Kulübü’nde yapıyorlardı. Antrenmanlar sırasında kulüpte keşfedilip 18 yaşında Galatasaray’ın B Takımı’nda voleybol oynamaya başladı. (1946-1947 civarı)
Daha sonra A Takımı’na geçti. O dönemler Galatasaray A Takımı’nda Metin Filmer, Payidar Dobra, Sadi Gülçelik gibi sporcularla birlikte oynadı. Voleybol yaşam evlenene kadar Galatasaray’da devam etti.
1957’de Necla Ünlüer ile evlendi. Bir arkadaşının düğününde tanıştılar. Bu evlilikten Zeynep adında bir kızı ve Ayça ile Can adında iki torunu oldu. Torunu Ayça da dedesinin izinden gidip voleybolcu oldu. Galatasaray, Yeşilyurt, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta voleybol oynadı. Halen Bursa Nilüferspor’da voleybol oynamaktadır.
İş yaşamına gelince; hukuk okudu fakat avukatlık yapmadı. GSK’dan Turgut Atakol O’nu bir bankada işe soktu. Daha sonra Anadolu Sigorta’ya geçti. Daha sonra Ray Sigorta kurulunca oraya geçti. geçti. 1992 yılında emekli oldu.
Yazları Bodrum’da kışları Teşvikiye Nişantaşı’nda yaşamaktadır.
Takım arkadaşları Sacit Seldüz, Saman Belgerden, Gültekin Gürel’le hiç kopmadan ailece görüşme ve buluşmalara devam ettiler. Aralarından Gültekin ayrılınca bu buluşmalar biraz sekteye uğradı.
Halen Galatasaray’da hem Divan Üyesi, hem Genel Kurul Üyesi, hem de Galatasaray Eski Sporcular üyesidir.
Her gün düzenli olarak 1-1,5 saat yürüyerek kendini dinç bir şekilde korumayı başarmış olan Selçuk Atamer, 1 Şubat 2021 günü aramızdan ayrıldı.
Kolaj ve bilgiler: Gülnur Görgün – Voleybolun Unutulmazları

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu