Avrupa

Lube 2019 Yılını Üçleme İle Tamamladı

Hem 2017 hem de 2018 FIVB Voleybol Erkekler Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın altın madalya maçlarında hayal kırıklığına uğradıktan sonra, Cucine Lube Civitanova nihayet, 2019 yılındaki şampiyonada podyumun zirvesine çıkarak dünya şampiyonu ünvanını kazandı.
2017’de Rus Zenit Kazan’a 2018’de İtalyan Trentino Volley’e finalleri kaybeden Cucine Lube CIVITANOVA, Sada Cruzeiro Vôlei’nin ev sahibi avantajını görmezden geldi ve Ginasio’daki 6.000 tutkulu taraftarın önünde rakibini  3-1 (25-23, 19-25, 31-29, 25-21) mağlup ederek dünya şampiyonu unvanını kazandı.
Brezilya topraklarındaki bu zafer, bir takım olarak hem İtalyan şampiyonluğunu hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi’ni kazandığı için Lube için neredeyse mükemmel geçen bir yılı anlatıyordu.
“İnanılmaz” dedi baş antrenör Ferdinando de Giorgi. “Bu bizim için mükemmel bir sezon oldu ve bu takımın sahip olmadığı bir ünvan, bu yüzden bu bizim için büyük bir zafer. Sada Cruzeiro harika bir takım ve çok zor bir maçtı. Ancak tüm oyuncularımız bu galibiyeti almamıza yardımcı oldu ve bu daha da özel kılıyor. ”
De Giorgi, altın madalya maçı sırasında gerçekten mevcut 14 oyuncusundan 12’sini kullandı. Ancak beşinci dünya şampiyonluğunu kazanan pasör çaprazı i Osmany Juantorena ve dördüncü kez dünya şampiyonu olan Yoandy Leal, ürettikleri 20 şer sayı ile takımın hücum yükünü oluşturdular.
Smaçör Kamil Rychlicki ve 2016 yılında Sada Cruzeiro ile turnuvayı kazanan orta oyuncu Robertlandy Simon, 9 ar sayı ile oynadılar.
Leal “Sada Cruzeiro harika bir maç oynadı” dedi. “Gerçekten iyi oynadılar, bize çok baskı yaptılar, ancak bireysel kalitemizin sonunda fark yarattığını düşünüyorum. Kazanmayı hak ettik ”dedi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu