Genel HaberlerManşet

Başkan Üstündağ, Spor Federasyonları Başkanları ile konuştu

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Herkes İçin Spor Zirvesi’ne katılan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Spor Federasyonları Gözünden Salgın konusunda görüşlerini açıkladı.

Başkan Üstündağ konuşmasında şunları söyledi:
‘Bu güzel günde sizlerle beraber olmak, uzaktan da olsa yan yana olmaktan, dertlerimizi paylaşmaktan mutluluk dayıyorum. Bizlerin sesi olmak, camiamıza mesaj vermek, Türk Sporunun nereden nerelere geldiğini görmek, bu ülkenin, bu pandemi şartlarında yaşadığı zorlukları görmek, bunların hepsini burada sizlerle paylaşmak şahsım adına beni son derece mutlu etmiş ve gururlandırmıştır.

Sizlerin de bildiği gibi biz spor camiası içinde uzun süre görev yapmış, Türk Sporuna, ülkemize nasıl faydalı işler yapabiliriz, bu sporda neler yapabiliriz özellikle takım sporlarında bu sene olimpiyatlarda olmamız, Avrupa Şampiyonasına hem kadınlar hem de erkeklerde direkt katılmamız, Dünya Ligi Şampiyonasına katılmamız, bizim iki gün önce de bir sloganla ‘Şimdi Voleybol Zamanı’ ve 2021 Voleybol Yılı diyerek başlattığımız bir süreçteyiz. Bu da neden bunu söyledik? Bugün yolculuğumuz başladı. İtalya’da 35 gün sürecek Dünya Ligi maçları, ardından Tokyo Olimpiyat Oyunları, hemen ardından Avrupa Şampiyonası’nda kadınlarımızın organizasyonu olacak. Altyapılar için zaman olarak fazla zamanınız almamak için tek tek bahsetmiyorum. İnanılmaz, çok şükür takım sporlarında her kategorinin Avrupa ve Dünya Şampiyonasına direkt katılım hakkı elde ettik. Tüm grup müsabakalarında ya direkt katıldık yada sonraki yarışmalarda birinciliği elde ederek direkt katılım hakları elde ettik.

Bu ülke güzel bir ülke,  bu vatan bizim vatanımız. Türk Sporunun da bu ülkeye, bu vatana yakışır şekilde hizmet etmesi gerektiğine inanıyorum.  Çok değerli başkanlarım, hepiniz ayrı ayrı bir camiayı temsil ediyorsunuz. Hepimiz ayrı ayrı bir camianın temsilcileriyiz. Hepimizin burada fahri görev yaptığı bir süre içinde kimlerin ne dediği, ne dedikleri hiç önemli olmadan bildiğimiz doğrularla, bildiğimiz, gerçekleşmesi gereken projeleri hayata geçirip; hem sportif hem de kurumsal anlamda bu ülkeyi sporda zirveye taşımaktır. Ve ben bakıyorum, her federasyonun ayrı bir gayreti var. Her federasyonun kendi camiasına karşı bir projeleri var. Bir çalışmaları var. Ve bu çalışmaların üniversitelerle işbirliği içinde gerçekleştiriliyor olmasının ayrı bir güzellik kattığının altını çizmek istiyorum özellikle. Çünkü biz bunun faydasını yaptığımız her çalışmada gördük, yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz.

Ben camiam adına, bu pandemi sürecinde biz gerçekten çok sıkıntılı günler geçirdik. Özellikle hepimiz birlikte yaşadık bunları. Takım sporlarında, takım müsabakalarının oynanması, bu sürecin devam etmesi gerçekten çok zordu. Her branşın ayrı bir zorluğu vardı. Ama bunları, biz millet olarak, ülke olarak üstesinden geldiğimize, bugünlere şükürler olsun diyerek geldiğimize inanıyorum, katılıyorum. Ve bir de burada, yine bizim aramızdan çok değerli, Türk Sporuna çok büyük emek vermiş ve bence görevi başında vefat etmiş diyebileceğim Federasyon Başkanı Esat kardeşimizi Coronavirüs sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepimizin, Türk Sporunun başı sağ olsun. Çok değerli, çok kıymetli, gönül adamı, gönül dostu bir kardeşimizdi.

Ben affınıza sığınarak, tüm federasyon başkanlarına, şöyle bir araya geldiğimizde şu hitabı kullanıyorum. Yine burada huzurlarınızda bunu kullanmak istiyorum. Federasyon başkanı olmak gönül isteyen bir iştir. Ve bütün federasyon başkanlarının da gönül adamı olduğuna inanıyorum. Samimi duygularımla bunu sizlerle paylaşıyorum. Gerçekten her biriniz ayrı bir gönül adamsınız. Herkesin kendi camiasına bir gönülden, içtenlikle, sevgi, saygı, bağlılık, sadakat, şefkat, başarı, özveri hepsini aktarmaya çalışan bir federasyon başkanlığı ve yöneticilik yapıyorsunuz. Bundan dolayı da ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin Allah yardımcısı olsun diyorum. İnşallah bu olimpiyatlar sonrasında da yeni bir dönemin başlayacağını, bir yıl uzayan bir federasyon süresi olduğunu da hep birlikte biliyoruz. Olimpiyatlardan sonra diyoruz ama inşallah olimpiyatlar da olur diyoruz. Takım sporlarında katılacak olmamız, ülkemize zaferler elde etmek için mücadele edeceğimizi hepiniz de yakinen biliyorsunuz. Ben de sizlerin hepinizin bir kardeşi olarak bu süreçte Allah emeklerinizin karşılığını boşa çıkartmasın. Başarılarınızı daim eylesin. İlerde gelen sorular olursa da cevap veririm. Başarılar diliyorum. Bu ülkeye, bu vatana yakışan başarıları veren, gurur yaşatan spor insanları oluruz inşallah. Başta siz rektörüm Mutlu hocam olmak üzere emeği geçen herkese, Yasin başkanımın sabah seansında bizler için sarf ettiği sözler bizi son derece gururlandırmıştır. Hiçbir başarı karşılıksız olamaz. Hiçbir emek zayi edilemez. Yeter ki çalışalım. Azmedelim, başarılı olalım. Hayallerimiz ve hedeflerimizden vaz geçmeyelim diyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.!

 

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu