Genel HaberlerManşet

Neslihan Demir Güler: Başarı için devamlılık şart!

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda turnuvayı beşinci bitiren ardından da 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Avrupa üçüncüsü olan A Milli Kadın Voleybol Takımı her geçen gün bu spora olan ilgiyi artıyor.

Başarılarıyla Türk voleyboluna imza atan ‘efsane kaptan’ Neslihan Demir Milli Takımlarımızla ilgili hurriyet.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.

VOLEYBOLUN MESSİ’Sİ, DEMİR LADY NESLİHAN DEMİR…

Neslihan Demir, aldığı başarılarla birlikte hem Türkiye’de hem de dünyada bilinen ve takip edilen bir isim oldu. Türkiye’de ‘Türk Voleybolunun Demir Lady’si’ dünyada ‘Voleybolun Messi’si, Demir Lady, Çekiç’ olarak isimlendirildi.

16 YAŞINDA MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Ay-yıldızlı formayı 16 yaşında terletmeye başlayan Demir, milli takımlar düzeyinde Dünya Şampiyonası’nda iki sene art arda en skorer oyuncu unvanını kazanan tek oyuncu olarak da tarihe geçti.

Çok iyi bir jenerasyonda yetenekli isimlerle beraber oynadığını ve bunun için de kendisini şanslı hissettiğini söyleyen Demir şöyle devam etti:

“Ülkemizdeki voleybol sevgisine katkı sağlayabildiysek, kız çocuklarımıza ilham kaynağı olabilecek başarılar elde edebildiysek beni bundan daha memnun edecek bir şey yoktur.”

“BAŞARI İÇİN DEVAMLILIK ŞART”

Şu an VakıfBank Spor Kulübü’nde menajerlik görevini sürdüren Demir, voleyboldaki sürdürülebilir başarının altyapıdan geçtiğini ve buna çok önem verdiklerini belirterek şu bilgileri verdi:

“Altyapımızdan 100’den fazla sporcuyu Türk voleyboluna kazandırdık. Dünya çapında çok önemli antrenörlerimiz, dünya standartlarında tesislerimiz var. Ancak biliyoruz ki, her başarının sürdürülebilir olması için devamlılık şart. Altyapımızdan yetiştirdiğimiz her oyuncu da bu devamlılığının en önemli parçası.”

Özellikle Filenin Sultanları’nın 2020 Tokyo ve 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’ndaki başarıların ardından altyapı başvurularında beklenenin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarına dikkat çeken Demir, “Bizim altyapımız ilginin çok olduğunu her zaman gördük. Ancak özellikle bu dönem, hem takımımızın hem de milli takımımızın imza attığı başarılar dolayısıyla beklenenin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. Tabii bu da bizleri çok mutlu ediyor. Bizler, kız çocuklarına ilham kaynağı olabilmek için çalışıyoruz. Ülkemizin gurur duyacağı yeni sporcular yetiştirme misyonu ile hareket ediyoruz. Kazandığımız kupaların yanı sıra emeğimizin karşılığını kız kardeşlerimizin bu alana yönelmesi olarak görmenin keyfine paha biçilemez” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu