Genel Haberler

Pasör İçin Setler

Pasörün sıçraması, blokörleri yanıltmak ve hücum oyuncuları için açıklıklar oluşturmak için etkili bir araç olabilir. Ek olarak, pasörün atlaması hücum oyuncusuna daha çok yönlü hücum fırsatları sağlar.

Aşağıdaki video klip The Art of Coaching Volleyball tarafından sunuldu. Klipte Stanford’dan John Dunning, Lauren Carlini’nin (eski Wisconsin pasörü) atlama setini çalışıyor. Klip, oyuncular ve / veya yardımcı antrenörler için mükemmel bir öğretim aracı olacaktır.

Sıçrama Setini yürütmek için pasör, sırtı fileye ve pas verene dönük olan bir başlangıç ​​pozisyonu almalıdır. İlk adımı sol ayağıyla onu topa doğru götürmek olacak. Bazı pasörleri sağ ayaklarıyla bir adım izler, diğerleri ise sollarıyla basit bir adım atar, küçük bir sıçrama yapar ve her iki ayağının üzerine iner. Atlama seti için her iki yöntem de kabul edilebilir, bu sadece bireysel tercih meselesidir.

Kalçalar hedefe doğru kare şeklinde olmalı ve kollar başının üzerinden topun gitmesini istediği yere doğru tamamen uzatılmalıdır. Tüm vücut hareketleri hedefe doğru olmalıdır.

Geri set için zıplama setini kullanırken, mekanikler aynıdır, pasör sadece arkasından topu atar. Kalçalarını kare olarak alması önemlidir, eğer onları açık bırakırsa set muhtemelen ağa yakın olacaktır.

Sıçrama seti ile hücum açısından, pasör seti simüle etmek için her zaman iki eliyle yukarı çıkmalıdır. Topun vücudunu geçmesine izin verecek ve topun nereye gitmesini istediğine bağlı olarak dış veya iç eliyle ona saldıracaktır. Top omuz iç tarafının üzerindeyken temas yapılmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu