LiglerManşetSultanlar Ligi

VakıfBank ve THY Sezonun En Mutlu İki Takımı

Misli.com Sultanlar Ligi’nde 2020-2021 sezonu tamamlandı.
Finalde Fenerbahçe’nin, Kovid-19 vakaları nedeniyle 3. maça çıkmama kararı almasıyla VakıfBank 3-0’lık seriyle şampiyonluğunu ilan etti, 12. kupayı müzesine taşıdı.
Play-Off etabının en büyük çekişmesi, Şampiyonlar Ligi’ne gidecek son takımı belirleyen 3.-4.’lük eşleşmesinde yaşandı. THY, tecrübeli rakibi Eczacıbaşı’yı 2-0’la geçip ilk kez Devler Ligi biletini kaptı.

Milletler Ligi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan Kadın Voleybol Milli Takımı’nın yoğun takvimi nedeniyle, Misli.com Sultanlar Ligi’nde hızlandırılmış bir sezon geride kaldı. Normal sezonda puan durumunda ilk 8’i oluşturan sıralamada birkaç fark dışında çok da değişiklik olmadı.

56 maçta 54 galibiyet

Lider VakıfBank ile zirve takipçisi Fenerbahçe finalde karşılaştı. İlk maçta büyük çekişme yaşandı ve maç 3-2 Vakıfbank’ın lehine bitti. Ancak Sarı-Lacivertliler’in en büyük şanssızlığı koronavirüs oldu. Takımda vakaların artması ister istemez skora da yansıdı 2. maçta VakıfBank rahat galibiyet alırken Kanarya serinin 3. maçı çıkmama kararı aldı. Böylece Vakıfbank, 12. kez kupasını müzesine taşıdı. VakıfBank ayrıca, tamamlanamayan geçen sezonla birlikte son iki sezonda 56 maçın 54’ünden galip ayrılmayı başardı.

En mutlusu THY…

3.-4.’lük serisinde ise, sezon başında akıllıca transferler yapan Türk Hava Yolları, hedefine ulaştı. Eczacıbaşı Vitra’yla Şampiyonlar Ligi bileti için kapışan THY, güçlü rakibini 2-0’lık seriyle geçerek ligi 3. sırada tamamladı. Ve THY tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.

Galatasaray kupanın dışında 

Normal sezonu 6. sırada bitiren Galatasaray, Play-Off etabında ise Avrupa Kupaları’na katılım şansı veren ilk 6 arasındaki yerini koruyamadı. 5.-8.’lik etabında, Aydın BŞB’ye iki maçta da yenilen Galatasaray, sezonu 7. bitirip, gelecek sezon Avrupa Kupaları’nın dışında yer aldı.

2021-22 Sezonu Avrupa Kupaları

CEV Şampiyonlar Ligi

1. VakıfBank

2. Fenerbahçe Opet

3. THY

CEV Cup 

4. Eczacıbaşı VitrA

CEV Challenge Cup

5.Nilüfer Bld.

Balkan Kupası

*6.Aydın BŞB. (*) Balkan Kupası’nı kazanırsa, CEV Challenge Cup’a katılma hakkı kazanacak.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu