Köşe YazarlarıManşet

Voleybolcu Fabrikası

Genel Yayın Yönetmenimiz Savaş Eskigülek, Aydınlık Gazetesi'nde ‘Haberiniz Olsun’ isimli köşesindeki 4 Mart tarihli yazısında Fabrika Voleybol’a yer verdi.

MERHABA kıymetli okurlarımız…

Türkiye’nin en başarılı takım sporunu izlememizi sağlayan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), sadece ligler ve milli takım organizasyonları yapmakla kalmıyor, antrenör, sporcu, menajer, hakem, gözlemci kısaca voleybolun tüm paydaşları için ülke içinde ve yurt dışında çok çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

Bugün sizlere bu farklı faaliyetlerden biri olan voleybolcu fabrikasından yani Fabrika Voleybol’dan bahsedeceğim.

11 BİNE YAKIN ÇOCUĞUMUZ VOLEYBOLLA TANIŞTI

Fabrika Voleybol, kısaca tarif etmek gerekirse TVF’nin 6-12 yaş arasındaki çocukları voleybol ile tanıştırmayı ve lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedeflediği bir organizasyon. 1 Temmuz 2013 tarihinde çocuklara spor sevgisi aşılamak ve sporu bir yaşam biçimi olarak benimsemeleri amacıyla katılımcıların yaş gruplarına uygun bir eğitim düzeyi ile faaliyete başladı. Başlangıç noktasını ise voleybol aracılığı ile Türk sporunu Olimpiyatlar düzeyinde temsil edebilecek, fair play ruhuna, spor kültürü ve disiplinine sahip bilinçli kuşaklar yetiştirmek, spor sevgisini küçük yaşlardan itibaren ülke geneline yayarak başarılı sporcular ve kitleler yaratmak olarak almıştır.

Halen ülkemizin 31 ilinde faaliyetine devam eden organizasyonda 11 bine yakın çocuğumuz Fabrika Voleybol’a kayıt yaptırdı ve sporla tanışıp voleybol sahalarında yer aldı.

ÜÇ FARKLI EĞİTİM MODÜLÜ

Hazırlanan program ile çocuklarımız, yaş gruplarına göre özel eğitim alıyorlar. Hazırlanan eğitim modüllerinde 6-7 yaş Temel Hareket Eğitimi, 8-9 Yaş Mini Voleybola Geçiş, 10-12 Yaş Mini Voleybol olmak üzere, gruplandırılan bu antrenmanlarda geleceğin voleybolcularının yetişmesi amaçlanıyor. Özellikle ilk iki modülün dikkati çeken en büyük özelliği, çocuklar için erken branşlaşmadan kaçınmak. Üçüncü modülde ise temel amaç onları mini voleybol oyuncusu olarak yetiştirmek.

SADECE VOLEYBOL EĞİTİMİ İLE SINIRLI DEĞİL

TVF, Fabrika Voleybol Okulları aracılığı ile hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de adından bahsettiriyor. Başlangıçta Bursa’da 17 okul ile yapılan protokolle bin 500 çocuğumuz voleybolla tanıştı. 2017 yılında sosyal anlamda daha da hızlanan faaliyetlerle Mersin’de 8 okula ulaşılırken, İstanbul’da bakım ve koruma altındaki çocuklara Burhan Felek Voleybol Salonunda Fabrika Voleybol antrenörleri tarafından haftada iki kez eğitim verildi. Fabrika Voleybol, Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Altındağ’daki öğrencilere yönelik madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında düzenlenen organizasyonda stant açtı. Kurduğu voleybol sahasında oynattığı oyunlarla yaklaşık 3 bin öğrenciye voleybol hakkında bilgiler vererek ve hediyeler dağıtarak onların gönüllerince bir gün geçirmelerini sağladı. Tunceli, Mardin, Mersin, Muş, İstanbul – Esenyurt, Hakkari ve Şırnak illerinde Fabrika Voleybol çalışmaları ise bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz olarak devam ediyor.

LİSANSLI SPORCULUĞA İLK ADIM

Fabrika Voleybol, kurduğu İhtisas Kulüpleri ile ülkemizdeki lisanslı sporcu sayısının artırılmasını, yetenekli çocuklarımızın voleybola kazandırılmalarını sağlıyor. Lisanslı voleybolcu olarak İstanbul, Bursa ve İzmir’de geniş bir sporcu havuzu oluşturan Fabrika Voleybol öğrencileri mini, midi ve küçükler kategorisinde müsabakalara katılıyorlar. Hatta Bursa Fabrika Voleybol İhtisas Kulübü, Türkiye Şampiyonası Finallerine katılmaya hak kazanırken, tamamı Ankara Fabrika Voleybol öğrencilerinden oluşan TVF Spor Lisesi Voleybol İhtisas Kulübü de Ankara 2.si olarak Türkiye Şampiyonası Finallerine gitti, 2017-2018 sezonu Türkiye 3.sü oldu.

2018 yılında Ankara Fabrika Voleybol’da yetişen 2 sporcu U-16 ve U-17 Kız Voleybol Milli Takımlarımızda yer aldılar.

ŞENLİK VE SEMİNERLER

Fabrika Voleybol düzenlediği Mini Voleybol Şenliği ile yaklaşık 20 bin öğrenciye, şenlik sırasında antrenörlere verdiği seminer ve sertifikalarla yaklaşık 600 eğitimciye ulaşarak ülke genelinde çocuklarımızı eğitecek antrenörlere de katkı yapmış oldu.

Şenliklerde 40 bin izleyiciye ulaşıldı ve dağıtılan şapka, tişört ve anahtarlık gibi hediyelerle de voleybol bilincinin artması sağlandı.

Kıymetli okurlarımız,

Bugün de TVF’nin çok bilinmeyen faaliyetlerinden biri olan Fabrika Voleybol’dan ‘Haberiniz Olsun’ istedim.

Kalın sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu