-
-
Ferhat Akbaş, Asya Voleybol Konfederasyonu tarafından Yılın Koçu seçildiFerhat Akbaş, AVC Gala'da (Asya Voleybol Konfederasyonu), tarafından düzenlenen ankette Asya'da "Yılın Antrenörü" seçildi.
-
Asya voleybolunun en prestijli organizasyonlarından biri olan ve bu yıl ilki düzenlenen AVC Gala'da (Asya Voleybol Konfederasyonu), Türk voleybolunu gururlandıran tarihi bir başarıya imza atıldı. Japonya Kadın Milli Voleybol Takımı'nın başantrenörlüğünü yürüten başarılı teknik adam Ferhat Akbaş, Asya'da "Yılın Antrenörü" seçildi.

Oyların Büyük Çoğunluğunu Aldı
Kıtanın en iyilerinin belirlendiği bu özel ödülde kazananlar, hem uzman görüşü hem de taraftar sesini yansıtacak adil bir sistemle seçildi. Ödülün belirlenmesinde şu oylama oranları dikkate alındı:
-
70 % AVC Komitesi uzman oyları
-
30 % Voleybolseverlerin halk oyları
Japonya Kadın Milli Takımı'nı kıta organizasyonlarında ve uluslararası arenada başarıyla sevk ve idare eden Akbaş, hem komitenin hem de taraftarların takdirini kazanarak zirveye yerleşti.
Tarihe Geçen Bir Kariyer Yolu
Daha önce 2017 - 2018 yıllarında Japonya milli takımında yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Ferhat Akbaş, Şubat 2025 dönemi itibarıyla takımın başına geçerek Japonya voleybol tarihinin ilk yabancı başantrenörü unvanını elde etmişti. 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları sonuna kadar sözleşmesi bulunan başarılı çalıştırıcı, kazandığı bu ödülle Asya kıtasındaki rüştünü bir kez daha ispatlamış oldu.
Ödüller, Asya Voleybol Konfederasyonu tarafından halk oylaması ve jürilerin seçimleri ile verildi.
Oylamada voleybol kategorisinde "En Değerli Oyuncu" ödülleri ise yine Japonya'dan Mayu Ishikawa ve Çin'den Zhu Ting' e gitti.
Yılın Voleybol Antrenörü
Ferhat AkbaşYılın En İyi Kadın Voleybolcusu
Mayu IshikawaTaraftarların Seçimi Voleybol Ödülü
Zhu Ting
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Voleybol Aktuel hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. -
-


Yorum Yazın