Genel Haberler

‘Türk’ün hürriyetine dokunulamaz’

Yokluk içinde yok olmak üzereyken küllerinden doğan bir mücadelenin bir anısıdır bizlere İstiklal Marşımız. Bağımsızlığımızın, dimdik ayakta kaldığımızın sembolüdür.

İstiklâl Marşımız, bütün Türk milletinin ortak mutabakat metnidir. Bizi millet yapan temel bileşenlerimizden biridir. Marşımız,Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin üzerinde kurulduğu toprakların savaşla tekrar vatan yapılmasının bir belgesidir, devlet ve vatanımızın tapusudur.

Bugün 12 Mart.
12 Mart 1921’de Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından kabul edilmesinin 102. yılı.

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen Milli Marşımızı 102 yıldır KORKMADAN, SON OCAK SÖNMEDEN dalgalanan bayrağımızla beraber coşku ile söylemeye devam ediyoruz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstiklal Marşımız ile ilgili olarak düşüncelerini şu şekilde açıklamıştır: 

‘Bu marş bizim devrimimizi anlatır, inkılâbımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak lazımdır. İstiklal Marşı’nda, istiklal davamızı anlatması bakımından büyük manası olan mısralar vardır. Benim en beğendiğim yeri de burasıdır:
“Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal”
Benim bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar, işte bunlardır. Asırlar boyunca söylenmeli ve bütün yar ve ağyar anlamalıdır ki, Türk’ün Mete hikâyesinde olduğu gibi, her şeyi, hatta en mahrem hisleri bile tehlikeye girebilir; fakat hürriyeti asla. Bu pasajı her vakit tekrar ettirmek, bunun için lâzımdır.

Bu demektir ki efendiler, Türk’ün hürriyetine dokunulmaz.’

İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıl dönümünü kutluyor; devletimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve büyük üstad, İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Voleybol Aktüel

 

 

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu