Genel HaberlerManşet

İsmail Hakkı Esemen’i Kaybettik

Eski Uluslararası Voleybol Hakemi ve Gözlemcilerimizden İsmail Hakkı Esemen’in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhumun cenazesi 28 Ağustos 2023 pazartesi günü Ankara Karşıyaka Mezarlığında ikindi namazı sonrasında toprağa verilecektir.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Voleybol Aktüel

İsmail Hakkı Esemen Kimdir?

25 Ocak 1939’da Ankara’da doğdu. 25 yıl İller Bankası’nda çalıştı ve oradan emekli oldu.
1960 yılında voleybol hakemi ve 1972 yılında da uluslararası voleybol hakemi oldu.
16 yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında bir çok üst düzey lig ve kupa maçlarını yönetti. 4 kıtada 17 ülkede toplam 128 müsabakada başarı ile düdük çaldı. İki kez Akdeniz Oyunları, 1 kez Avrupa Büyük Erkekler Voleybol Şampiyonası, bir çok kez Balkan Şampiyonaları’nda milli takımlar arasındaki maçlarda düdük çaldı. Şampiyon Kulüpler, Kupa Galipleri Kupası, CEV CUP gibi) uluslararası müsabakalarda da görev yaptı.
Türkiye’nin 63 ilinde hakemlik ve hakem hocalığını görevini de başarı ile yürüttü.
Hakemlik kariyeri 1988 yılında yaş haddinden dolayı sona erdi. 1991 yılında kısa bir dönem Voleybol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı yaptı.
İsmail Hakkı Esemen bir dönem Türkiye Voleybol Federasyonu Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu’nun Danışma Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
İsmail Hakkı Esemen ayrıca ilk hentbol hakemlerimizdendir. 4 Şubat 1976 yılında kurulan Salon Hentbolu Federasyonu’nda Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı ve Federasyonun Genel Sekreterlik görevlerini de yapmıştır.
Sıdıka Esemen ile evli olan İsmail Hakkı Esemen bir erkek ve bir kız olmak üzere iki evlat sahibiydi.
Kolaj ve bilgiler: Gülnur Özfer Görgün – Voleybolun Unutulmazları Ansiklopedisi

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu