Genel HaberlerManşet

TARİHTE BUGÜN: 11 Ağustos

Tarihte Bugün serimizde voleybolda 11 Ağustos tarihinde meydana gelen gelişmeleri paylaşacağız.

11 Ağustos 2007 – 2007 Yıldız Kızlar Dünya İkincisi

2007 Yıldız Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası, 31 Temmuz-11 Ağustos 2007 tarihlerinde Meksika’nın Tijuana ve Mexicali kentlerinde yapıldı. Şampiyonaya dört grupta 16 ülkenin yıldız kız ulusal takımları katıldı. Bu ülkelerin kıtalara göre dağılımı şöyle: 1 Afrika , 3 Asya, 6 Avrupa, 4 Norceca (1 ev sahibi ülke) ve 2 Güney Amerika ülkesi.

Meksika’da yapılan 10. Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası Final maçında Çin’e; 25:20 16:25 12:25 22:25 sayılarla yenilen Türk Milli Talkımı Bronz Madalya aldı.

Böylece bir Dünya Şampiyonasında final oynayarak madalya alan ilk Türk takımı unvanına eriştiler ….

11 Ağustos 2005 – 23.Üniversite Yaz Oyunları (UNIVERSIADE), İzmir’de başladı
Sporcu andını, Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük voleybolcu Neslihan Demir okudu.
Türkiye’nin spor tarihinde düzenlediği en büyük sportif organizasyon 23.Üniversite Yaz Oyunları (UNIVERSIADE), İzmir’de düzenlenen görkemli açılış töreniyle resmen başladı.
Tribünleri doldurarak İzmir’i ve Türkiye’yi temsil eden 40 bini aşkın seyirci, 142 ülkeden gelen yaklaşık 7 bin sporcunun geçit töreni ve gösteriler sırasında unutulmaz anlar yaşadı.
Oyunlara 298 kişiyle katılan ve törende, stada en son giren Türk kafilesinin geçişi sırasında ise adeta yer yerinden oynadı, tribünler hep bir ağızdan ‘Dağ başını duman almış’ marşını söyledi.
Organizasyon Komitesi Başkanı Taha Aksoy ve FISU Başkanı Killian’ın konuşmalarının ardından, bazı bakanlarla birlikte törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunları resmen açtığını anons etti.
Açılışta bayrağımızı olimpiyat ikincisi tekvandocu Bahri Tanrıkulu taşırken, meşaleyi olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya ateşledi, sporcu andını ise voleybolcu Neslihan Demir okudu.

 

11 Ağustos 2012 – GENÇ ERKEK BALKAN ŞAMPİYONASI’NDA BRONZ MADALYA

Sırbistan Zrenjanin kentinde düzenlenen Halkbank Genç Erkekler Voleybol Balkan Şampiyonasında Karadağ´ı 3-1 mağlup eden Türkiye üçüncü oldu.

 

11 Ağustos 2018  – U18 Erkek Milli Takımımız, Namağlup Balkan Şampiyonu

Sırbistan’ın ev sahipliğinde Valjevo kentinde düzenlenen U18 Erkekler Balkan Şampiyonası’nda mücadele eden 18 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, final maçında bugün, ev sahibi Sırbistan ile karşı karşıya geldi.

Millilerimiz, Valjevo kentinde bulunan Hala Sportova’da oynanan mücadelede rakibini 25-10, 25-19 ve 25-12’lik setlerle 3-0 mağlup ederek namağlup şampiyon oldu.

Bu sonucun ardından 18 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, bu yaş kategorisinde düzenlenen Balkan Şampiyonası’ndaki ilk şampiyonluğunu elde etti.

Ayrıca; 18 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, Balkan Şampiyonası’nda oynadığı 4 karşılaşmadan galip ayrılırken; turnuva boyunca rakiplerine set vermedi.

Millilerimizin 12 kişilik kadrosunda şu isimler yer aldı:
Pasörler: Hakan Uygunoğlu, Arda Bostan
Pasör Çaprazları: Kaan Gürbüz, Efe Ramazan Mandıracı
Smaçörler: Mirza Lagumdzija, Efe Bayram, Onur Günaydı, Çağatay Kır
Orta Oyuncular: Ahmet Tümer, Halit Kurtuluş, Ali Tanç
Libero: Mert Asma

Teknik ve İdari Kadro
Soner Özdamar – Takım Menajeri
Hüseyin Düzceler – Başantrenör
Kaan Rıfat Eren – Yardımcı Antrenör
Onur Tokgöz – Fizyoterapist
Hamza Güçlü – MasörMillerimizin,

Millilerimizin maç programı:

07 Ağustos 2018 Türkiye – Karadağ
09 Ağustos 2018 Türkiye – Moldova
10 Ağustos 2018 Yarı Final Maçları
11 Ağustos 2018 Final Maçı

 

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu