Kar Voleybolu

2020 CEV EuroSnowVolley Nisan ayında Arlberg’de

İki yıl önce Wagrain-Kleinarl ve Flachau’da düzenlenen başarılı prömiyerin ardından, CEV EuroSnowVolley’nin ikincisi 9-12 Nisan 2020 tarihleri arasında Avusturya Alpleri’nde ve daha özel olarak St. Anton am Arlberg’de gerçekleşecek. Avusturya kayak merkezi, 2019 Nisan ayında Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun son durağına ev sahipliği yaptı ve sadece tatilciler için değil, aynı zamanda Tirol Alpleri’nde düzenlenen uluslararası Alp kayak etkinliklerinin uzun bir listesini sunan elit sporcular için de çok popüler bir yer.

Yarışmaya, kendi ulusal şampiyonaları ve CEV Giriş Sıralaması göz önüne alınarak cinsiyet başına 24 takım katılacak. 2019 sezonunun başlangıcından önce tanıtılan oyunun kurallarında yapılan büyük değişikliklerden sonra üç ila dört oyuncudan oluşan takımların ilk seferinde #EuroSnowVolley tacı için mücadele edecek.

2001 FIS Alp Disiplini Kayak Dünya Şampiyonası’nın  gerçekleştiği Avusturya’nın en popüler kayak merkezlerinden biri olan St. Anton am Arlberg, kıta Kar Voleybolu gösteri etkinliğinin ikincisi için ideal sahne ve gerçekten ikonik bir arka plan sağlayacak. Bu genç, taze, enerjik ve dinamik spor, 2016 yılında Avrupa Turu’nun tanıtımından ve 2018’de düzenlenen ilk, tarihi #EuroSnowVolley’nin tesliminden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyor.
Alp ülkesi, şüphesiz Kar Voleybolu’nun ‘doğum yeri’ olduğu için Avusturya’nın şampiyonaya ev sahipliği yapması için oldukça uygun. İlk amatör yarışmalar, sporun yaklaşık on yıl sonra yeniden ortaya çıkmasından önce 90’lı yılların sonlarında gerçekleşti. CEV, 2016 kışından bu yana çeşitli Ulusal Federasyonlar ve yerel destekçilerle yakın işbirliği içinde Kar Voleybolu yarışmaları düzenledi.

2018’de Rusya ve Litvanya sırasıyla erkekler ve kadınlarda zirveyi elde etti. Rusya o zamandan beri Avrupa Turu’ndaki en büyük güç olmuştur, ancak bazı ülkeler Kar Voleybolu’yu büyütmek için çok çalışmaktadır ve ekipleri St. Anton’daki Rus üstünlüğünü tehdit etmeye çalışacaktır.

“Avusturyalı ortaklarımızın ve özellikle Kar Voleybolu Çalışma Grubumuzun Başkanı Peter Kleinmann’ın yardımıyla, ikincisini elinde tutmak için böyle ikonik ve popüler bir kayak merkezi ile bir anlaşmaya varabildiğimiz için çok mutluyum.”dedi CEV Başkanı Aleksandar Boričić. “Kar Voleybolu’nun havalı, taze görüntüsünü vurgulayacak bir etkinliğe tanıklık etmeyi dört gözle bekliyorum, böylece oyunu oynamaya daha fazla insana ilham verebiliriz.”

“CEV Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonası güneş kayağı ile birlikte harika bir etkinlik. Günler uzadığında ve güneş saatleri arttığında, St. Anton am Arlberg’de hala mükemmel bakımlı yamaçlar vardır. Birçok kış sporu hayranı için Mart ve Nisan aylarında güneş kayağı özel bir vurgu. Yamaçlardaki eğlenceye ek olarak, örneğin Rendl Beach’in terasında bir şezlongda güneşlenmenin tadını çıkarırlar. CEV EuroSnowVolley’deki atmosfer ve sportif başarılardan kendilerini uzak tutabildiler. ”diyor Turizm Direktörü St. Anton am Arlberg.

Avusturya Voleybol Federasyonu Başkanı Gernot Leitner, “Uluslararası Kar Voleybolu’nun gelişimi için ‘öncü bir ülke’ olarak Avusturya, bu yılki Avrupa Alpleri’nde 2001 Alpler Kayak Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapan St. Anton am Arlberg’de sahne almaktan gurur duyuyor” dedi. “Geçen yıl tanıtılan yeni üç oyunculu format, voleybolun karda daha da çarpıcı olması için doğru karar olduğunu kanıtladı.”

 

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu