2020 Yılında da En İyi Proje Good Net

FIVB’nin Good Net projesi, ilk Küresel Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (GAISF) Sürdürülebilirlik Ödülü tarafından en iyi yenilikçi sürdürülebilirlik girişimi olarak kabul edildi.
Uluslararası Spor Federasyonlarının (IFs) sürdürülebilir sporu teşvik etme çabalarına ışık tutmayı amaçlayan GAISF Sürdürülebilirlik Ödülü 2020, GAISF Genel Kurulu sırasında yaratıcı Good Net projesiyle FIVB üçüncülük ödülüne layık görüldü.
FIVB tarafından Hayalet Dalış ile işbirliği içinde geliştirilen İyi Ağ projesi, okyanuslarımızdan hayalet ağları (atılan balık ağlarını) kaldırmayı ve onlara voleybol ağları olarak yeni bir yaşam süresi vermeyi amaçlıyor. Proje, GAISF tarafından dünya okyanuslarındaki kritik plastik kirliliği sorununa yenilikçi çözümü ve FIVB’nin küresel Voleybol Ailesini dünya çapındaki en önemli voleybol etkinliklerinde okyanus koruma konusunda eğitmeye yönelik devam eden çabalarından ötürü takdir edildi.

Good Net projesi, Mart 2019’da Brezilya’nın Copacabana kentinde lansmanından bu yana, 2019 Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası ve 2019 Dünya Turu Finalleri de dahil olmak üzere bir dizi FIVB etkinliğinde sergilendi. Good Net, yakın zamanda bir plaj voleybolu etkinliğinde de sergilendi. Dünyanın bir numaralı plaj voleybolu takımı Christian Sorum ve Anders Mol’un (en iyi Beachvolley Vikingleri olarak bilinir) Letonya’dan Aleksandrs Samoilovs ve Jānis Šmēdiņš ile Norveç’in eşsiz konumunda yapılan maç buydu.

Exit mobile version