DünyaManşetÜst Manşet

2024 Kadınlar VNL finalleri Tayland’da

2024 Kadınlar Milletler Ligi finallerinin gerçekleştirileceği ülke belli oldu. 20-23 Haziran tarihleri arasındaki heyecan, Tayland’ın Bangkok şehrindeki Indoor Stadium Huamark’ta yaşanacak.

Kadın voleybolunun önemli organizasyonlarından biri olan Milletler Ligi’nde final etabının yapılacağı ülke açıklandı. 2024 yılının şampiyonu, Tayland’da belli olacak.

20-23 Haziran tarihleri arasındaki heyecan, başkent Bangkok’ta yaşanacak. Tayland, tarihte ilk kez VNL Finallerine ev sahipliği yapacak. Çin (iki kez), İtalya, Türkiye ve ABD’nin ardından bu muhteşem etkinliği karşılayan beşinci ülke olarak sıraya giriyor.

Daha önceki 5 turnuvanın ikisi Çin’de diğerleri ise İtalya, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde oynanmıştı.

Böylece 2024 Milletler Ligi’nin son iki etabı, Asya Kıtası’nda oynanmış olacak. Takımlar, grup aşamasındaki 3’üncü hafta maçları için Çin’e gidecek. Hemen ardındaki finaller için ise Tayland’a geçilecek.

Türkiye, organizasyona son şampiyon unvanı ile katılacak.
İlk hafta karşılaşmaları 14-19 Mayıs tarihleri ​​arasında Antalya, Türkiye ve Rio de Janeiro, Brezilya’ya ev sahipliği yapacak. 28 Mayıs-2 Haziran tarihleri ​​arasında ikinci hafta karşılaşmaları Macao, Çin ve ABD Arlington, Fukuoka ise Japonya ve Hong’a ev sahipliği yapacak. Kong, Çin, 11-16 Haziran arasındaki yarışmanın üçüncü haftasında her biri sekiz takımla karşılaşacaklar.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu