Genel Haberler

CEV Okul Projesi, AB Spor Bilgi Günü’nde Anlatıldı

CEV Geliştirme Müdürü Vuk Karanoviç, Brüksel’deki Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Spor Bilgi Günü’nde izleyicilere hitap etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadı. Böylece CEV’nin Erasmus + programı aracılığıyla AB finansmanından yararlanan ‘Play Voleybol, onunla birlikte büyüyün Okul Projesi’nin başarılı bir şekilde uygulanmasından dersler ve deneyimler paylaştı.

“Proje, CEV için bir tür kaçınılmaz bir adımdı çünkü çeşitli anketler yoluyla, öğretmenlerin / antrenörlerin ve oyuncuların oyunun giriş seviyesinde yaşadıkları zorlukları fark edebildik. Bu nedenle, Voleybol’u çocuklar için çok daha erişilebilir hale getiren ve öğretmenlerin öğrencilerine sunmalarını kolaylaştıran değiştirilmiş bir oyun oluşturmak için akademik ve pratik deneyimlerini birleştiren bir uzmanlar ekibi oluşturmaya karar verdik. ”

Proje, Almanya ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin yanı sıra dört ülkenin Ulusal Federasyonları da dahil olmak üzere bir dizi ortağı bir araya getiriyor. “Önceliğimiz voleybol ile çalışma ve taban seviyesinde mücadele etme konusunda geniş deneyime sahip eğitim kurumlarını seçmekti. Ortak olarak seçtiğimiz iki üniversite Köln Spor Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ki her ikisi de kendi ülkelerinde Voleybol Federasyonları ile çalışma ve benzer projelerle ilgili deneyime sahipti. Ulusal Voleybol Federasyonları, projenin fiilen uygulanması için ortakların işe alınması için oldukça açık bir havuzdu. Sonunda coğrafi, eğitimsel, kültürel ve sosyal bir geçmişten çok ilginç bir karışım elde etmeyi başardık bunun yanında Estonya, Finlandiya, Kuzey Makedonya ve Slovakya bize katılıyor ”diye devam etti.

Proje, CEV tarafından AB fonlarından yararlanılarak  yürütülen ilk eylemdi. “EOSE, Erasmus + projeleriyle uğraşırken deneyimli bir ortak olarak geldi, çünkü Avrupa Golf Federasyonu meslektaşları ile benzer bir çalışma yürüttüler ve deneyimleri projenin uygulanması için, özellikle de herhangi birinden kaçınmak ve hafifletmek için çok yararlıydı.”

Aynı süreçten geçmek isteyen kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir kitleye hitap ederken, “Erasmus + projemizle şimdiye kadar yaşadığımız deneyim, başvuruyu hazırlarken sahip olduğumuz beklentilerin ötesine geçiyor. Komisyonun projemizi finanse etmesi ve tanınması CEV liderliğinin olumlu tepkisini tetikledi. Komisyon 360.000 € tahsis ettiğinden, aynı miktarda yatırım yapmamız gerektiğine karar verdik. Bu, projenin kapsamını genişletmemize ve çalışmaya başladığımız dört taneden daha fazla Federasyona hitap etmemizi sağladı. ”

“Hedef gruplardan biri olarak beden eğitimi öğretmenleri, proje kapsamında verdiğimiz eğitim materyalleri ve eğitimden daha fazla ilgiyi hak ediyorlardı. Bu nedenle CEV BoA, Koçlar Sözleşmesi’nin uygulanmasını desteklemek için ek fonlamayı onayladı. Kongre, Ulusal Federasyonları dahilinde proje üzerinde çalışan öğretmenler ve koçlar için düzenlenmiştir. Yılda bir kez CEV, giriş seviyesindeki Voleybol söz konusu olduğunda ve kendi aralarında deneyim alışverişinde bulundukları dünyanın en iyi uzmanlarından bazılarını öğrenebilecekleri üç günlük bir etkinlik için bu ülkelerden yaklaşık 120 koç ve PE öğretmeni toplamaktadır ve tüm masraflar CEV tarafından karşılanmaktadır. CEV Liderliği, çocuklar için Voleybol deneyimini geliştirmek için proje materyali desteğine (toplar ve ağlar gibi) dahil olan her okula sağlamaya karar verdi. CEV olarak projeyi uyguladığımız ülkelerdeki Ulusal Otoritelere yaklaşırken Erasmus + programının işimizi kolaylaştırdığını söyleyebiliriz, çünkü bunlar Ulusal Federasyonları tarafından yapılan işin bir bütün olarak toplumun varlığı için yararlı olabileceğini çok daha kolay fark eder.”dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu