Genel Haberler

Stephen McKeown’dan web seminer

CEV Teknik ve Geliştirme Departmanı, taban düzeyinde çalışan antrenörlere ve beden eğitimi öğretmenlerine Voleybol oyunu hakkındaki bilgilerini geliştirmek için değerli fırsatlar sunmaya devam ederken, İngiltere’den Stephen McKeown tarafından düzenlenen web seminerine dünyanın dört bir yanından yaklaşık 55 katılımcı katıldı.

Uzun vadeli oyuncu gelişimine odaklanan bir çalıştayda, Leeds Beckett Üniversitesi Spor Koçluğu Kurs Direktörü McKeown, antrenörlerin tüm oyuncularını, yani taktik, teknik ve psiko-biyo-sosyal olarak geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Bir koç önceden tasarlanmış bir eğitim programını takip etmek isterse, temel fiziksel yetenekleri çocuğun kronolojik yaşıyla uyumlu hale getiren bilimsel temelli birçok program vardır.

13 yaşına kadar olan çocuklar uzmanlaşmadan önce farklı spor aktivitelerini/hareketlerini örneklemelidir, bu nedenle Voleybol antrenmanları ile ilgili olarak önerilen aktiviteler çeşitli atletik olarak zorlayıcı egzersizler içermelidir. Antrenörler, eğitim yıllarını/aşamalarını, eğitim programında farklı zorluk seviyelerini uygulayabilecekleri çeşitli kategorilere ayırabilir,

McKeown, Voleybolun uzay ve zaman (örneğin hücum-savunma ilişkisi) arasında sürekli bir etkileşimi ima ettiğini, genç oyuncuların yavaş ama emin adımlarla rakip için hayatı daha zor hale getirmek için alan ve zamanı nasıl yaratacağını ve alacağını öğrendiğini vurguladı.

İngiliz, bu kavramın çocuklara nasıl tanıtılacağına dair bir örnek verdi, onları düşünmeye ve anlayışlarını göstermeye zorladı. Araştırmalar hem kısa vadeli hem de uzun vadeli uygulamalarda değer olduğunu gösteriyor ancak uzun vadeli uygulamalar çocuklarla daha fazla akılda kalmaya yol açıyor ve daha sonra oyuna daha kolay aktarılabiliyor. Bunu akılda tutarak, McKeown web semineri sırasında bir dizi uzun vadeli uygulama örneği gösterdi.

Son olarak, psikolojik değişkenleri tartışırken, McKeown çocukların başarısızlıkla çok karşılaşabileceğini vurguladı, bu nedenle öğretmenin/koçun zaman içinde çaba/pratik yapmanın onlara yardımcı olacağını ve temettü ödeyeceğini anlamalarına yardımcı olması önemlidir, böylece benliklerinin gelişimini teşvik eder ve destekler.

McKeown, katılımcılara yaptığı son konuşmada, “Sorunları gözlemlerseniz ve Ulusal Federasyonlara ve diğer koçlara içgörü ve kaynaklar için ulaşırsanız, eğitim programlarında ayarlamalar ve değişiklikler yapmaktan korkmayın” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu