ManşetPlaj Voleybolu

2021 TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Türkiye Şampiyonası Müracaatları Başladı

TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Türkiye Şampiyonası çeşitli yaş gruplarında 1-4 Temmuz 2021 tarihlerinde,İzmir  Türkiye Voleybol Federasyonu, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beach-IT Beach Sports ve SWS Sports’un katkıları ile İnciraltı Plaj Voleybolu Tesisi’nde gerçekleştirilecektir.

Şampiyonaya sadece kulüp olarak katılım alınacaktır. Kulüpler ferdi plaj voleybolu lisansı olan ya da yeni lisans çıkartacak sporcuları kendi adlarına kaydettirerek şampiyonada mücadele edeceklerdir.

Şampiyonaya aşağıdaki kategorilerde ve yaş aralıklarında kayıtlar alınacaktır.

KATEGORİLERANA TABLO KONTENJANI
Erkekler – Açık (2’ye 2)12 Kulüp / Takım
Kadın – Açık (2’ye 2)8 Kulüp / Takım
U22 Erkekler ve Kızlar (2’ye 2)8 Kulüp / Takım
U20 Erkekler ve Kızlar (2’ye 2)8 Kulüp / Takım
U18 Erkekler ve Kızlar (2’ye 2)8 Kulüp / Takım
U16 Erkekler ve Kızlar (2’ye 2)16 Kulüp / Takım
U14 Erkekler ve Kızlar (2’ye 2)12 Kulüp / Takım
Veteranlar +40 Erkekler ve Kadınlar (2’ye 2)12 Kulüp / Takım
Veteranlar +40 Erkekler ve Kadınlar (4’e 4)12 Kulüp / Takım
Veteranlar +50 Erkekler (2’ye 2)8 Kulüp / Takım
Veteranlar +50 Erkekler ve Karışık (4’ye 4)8 Kulüp / Takım

ŞAMPİYONA KULÜP KONTENJANI ve DİĞER EK BİLGİLER

Her bir kulüp, her bir kategoriye birden fazla takım kaydettirebilir fakat katılım sayısına göre ana tabloya her bir kulüpten en fazla bir takım alınır. Bir kategoride ana tablo kontenjanı dolmaz ise kulüplerin ikinci ve üçüncü takımlarının katılım hakkı olur. Eğer birden fazla kulüp açılan kontenjana talip olursa bu kulüpler arasında kura çekilişi yapılır ya da bir ön eleme maçı oynatılabilir. Nasıl bir yöntem izleneceği turnuva direktörü, tarafından ayrıca duyurulur.

Bir kategoride mücadele eden sporcu, başka bir kategoride yer alamaz.

Kulüpler bir kategoride belirlenen turnuva takım sayısı kontenjanı dolmadı ise kulüpler

2’ye 2 kategorilerde kulüp takım kadrosuna en fazla iki kişi yazabilir. Yedek oyuncu yoktur.

4’e 4 kategorilerde kulüp takım kadrosuna en fazla dört kişi yazabilir. Yedek oyuncu yoktur. Takım sahaya mecbur kalırsa 3 kişi ile de çıkabilir fakat oyuncu sayısı ikiye düşerse o takım o maçta hükmen mağlup ilan edilir.

Kulüpler takımlarında Türk ve yabancı sporcular oynatabilir fakat sahaya çıkan takımda en fazla bir yabancı sporcu ye alabilir.  Yabancı sporcuların da lisans çıkarması gerekmektedir.

Kulüp takımlarının fikstürdeki görünümü KULÜP ADI (Sporcu 1 Adı ve Soyadının baş harfi / Sporcu 2 Adı ve Soyadının baş harfi) şeklinde olacaktır.

BAŞVURU YÖNTEMİ

Ekteki Başvuru Formunun (EK-1) doldurulup plajorganizasyon@tvf.org.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Her bir katılımcının ferdi plaj voleybolu lisansı olması gerekmektedir. Lisans evrakları her sene yenilenmektedir. Lisanslar içinde bulunulan yılın 31 Aralık tarihine kadar geçerlidir. O yüzden daha önceki yıllarda lisansı çıkmış olan sporcuların da evraklarını yeniden çıkartıp TVF yetkilisine göndermesi gerekmektedir.

Sporcuların kayıt yapılan kulüp adına Türkiye Şampiyonası’nda oynayacağını belirten imzalı taahhütnameleri alınacaktır. (EK-2) Kulüpler sporcularla şampiyonada oynama şartları konusunda kendileri sporcular ile anlaşma sağlayacaktır.

(EK-1) TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Türkiye Şampiyonası Başvuru Formu için tıklayınız.

(EK-2) TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Türkiye Şampiyonası Taahhütnamesi için tıklayınız.

Sahaya antrenör çıkacaksa antrenörlük lisansı fotokopisi başvuru evraklarına eklenmelidir. (Minimum 1. Kademe voleybol antrenörlük lisansı olmalıdır)

Lisans evrakları başvuru esnasında gerekmemektedir fakat organizasyon yoklamasına kadar aşağıdaki şekilde lisans işlemlerinin bitirilmesi gerekmektedir.

LİSANS İŞLEMLERİ

Lisans için gerekli dokümanlar:

Her Sporcu için;

Kimlik Fotokopisi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet ya da Pasaport olabilir)
Sağlık Raporu – Son 3 hafta içerisinde alınmış (herhangi bir sağlık kuruluşundan onaylı)
Sporcu Taahhütnamesi (EK-2 dosyası)
Lisans Ücreti Dekontu –Lisans ücreti sporcu başına 100 TL’dir.

TVF Lisans Ücreti Hesap No: 388-10261313 TR02 0001 2009 3880 0010 2613 13

Antrenör Lisans Fotokopisi

Lisans dokümanları ilk önce plajorganizasyon@tvf.org.tr adresine gönderilecektir. Dokümanların orijinalleri turnuva yoklamasında elden Pınar Açıkgöz’e teslim edilmelidir.

ÖNEMLİ NOT: Sağlık raporu başta olmak üzere evrakları eksik olan kişiler müsabakalara çıkamayacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ

25 Haziran 2021 – 18:00’e kadar

TURNUVA FORMATLARI

Aşağıdaki turnuva formatlarından birisi kategorilerdeki takım sayısına bağlı olarak uygulanacaktır.

  • Tek Eleme
  • Grup + Tek Eleme Play-Off
  • Modified Grup + Tek Eleme Play-Off
  • Çift Eleme

MÜSABAKA PROGRAMI:

30 Haziran 2021’de yapılacak takım yoklamasında evraklarını teslim eden ve geldiklerine dair yoklama formuna imza atan kulüplerin listesi belli olduktan sonra müsabaka programı çıkartılır. Tüm takımların ve sporcuların 1 Temmuz 2021 sabahı 08:30’da alanda hazır olmaları gerekmektedir. Müsabaka programı www.tvfbeach.com adresinden ve/veya alandaki bilgi panolarından sürekli takip edilmelidir. Takımlar, yapılacak müsabaka programına göre oynayacakları sahalarda kendi maçlarından 30 dakika önce hazır bulunmalıdırlar.

KURALLAR

FIVB Plaj Voleybolu Kuralları uygulanacaktır.

YOKLAMA TARİHİ & ZAMANI & YERİ

30 Haziran 2021 – 15:00-18:00 arasında İzmir İnciraltı Plaj Voleybolu Tesisi Turnuva Müsabaka Ofisinde yoklama yapılacaktır. Tüm sporcuların bizzat gelip imza atıp evraklarını getirmeleri gerekmektedir. Yoklamaya katılmayan takımlar turnuva listesinden çıkartılırlar.

FORMA

Takımlar kendi formalarını kendileri yaptırır ve giyerler.  Formaların aşağıdaki standartlara uygun olarak yaptırılması gerekmektedir.

Kulüpler sporcu formalarını sporcularına göre kendisi ayarlar. Sahaya çıkacak her iki oyuncunun da üst ve alt forma renklerinin aynı olması gerekmektedir. Forma numaraları 1 ve 2 olarak ayrılır. (4 kişilik takımlarda forma numaraları 1-2-3-4 olarak yaptırılır.)

Kulüp / Sporcu, TVF Plaj Voleybolu müsabakalarına en az iki farklı renkte, iki üst üniforma ve iki alt forma (şort, mayo) ile gelir. Kulüp ve/veya sporcu, üniforma ve şortlarını/mayolarını, aşağıda belirlenen şartlara göre kendi bedenlerinde yaptıracağını kabul eder. Bir maça çıkan takımların ikisinin de forma rengi aynı olursa hakem kura atışı yapar ve kurayı kazanan takım farklı renkte forma giymek zorunda kalır. Her iki renkteki formanın da sürekli sporcuların yanında bulundurması gerekmektedir. Bulunmaması durumunda TVF cezai yaptırımı uygulanabilir.

Forma Tasarımı ve Logo Ölçüleri
Üst Forma Tasarımındaki kriterler aşağıdaki gibidir:

ÜST FORMA: Erkeklerde atlet şeklinde, kadınlarda atlet ya da büstiyer şeklinde olur.

Ön Tarafta Yer Alması Gerekenler:
Sağ Göğüs Üstünde: Kulüp Logosu (8 cm’ye oranlı ölçüde)

Sol Göğüs Üstünde: TVF Logosu (8 cm’ye oranlı ölçüde)

Ortada: Sporcu Forma Numarası (1 ya da 2) (boy 8cm’ye oranlı ölçüde)

Karın üstünde ve kalan boşluklarda sponsor logoları yer alabilir.

Arka Tarafta Yer Alması Gerekenler:

Forma Numarası (1 ya da 2) (boy 12 cm, en uygun oranda)

Kulüp Adı (isteğe bağlı)

Sporcu İsmi (isteğe bağlı)

Sponsor Logoları (isteğe bağlı)

ALT FORMA: Erkeklerde şort, Kadınlarda (tayt / mayo isteğe bağlı)

Erkek Şortlarında Diz Üstünde Sporcu Adı yer alır.

Kadın alt formalarında sporcu ismi isteğe bağlıdır.

Şort ve mayoların FIVB kurallarına uygun ölçü ve şekillerde yaptırılması gerekmektedir.

Cezai yaptırımlar ve diğer tüm ayrıntılar için tüm sporcu ve kulüplerin www.tvf.org.tr‘de yer alan Plaj Voleybolu Talimatı ve Statüsünü okumaları gerekmektedir.

YİYECEK, İÇECEK VE KONAKLAMA HAKKINDA

Tüm takımlar konaklama, yiyecek ve içecek su giderlerini kendileri karşılayacaktır. Takımlar maçlarda içilecek sularını kendileri getirmelidir.

Bu organizasyon ile ilgili sporculara ve kulüplere TVF tarafından bir harcırah verilmez.

MÜSABAKA ARALARI VE ISINMALAR HAKKINDA

Müsabakalar arasında 5 dakika ısınma aralığı bulunacaktır.

Tüm takımlar ısınmalarını saha dışında başlatacaklardır. Takımların sahaya girdiklerinde 5 dakika smaç ve servis ısınma hakları olacaktır.

Her takımın saha dışında yapacağı toplu ısınmalar için kendi toplarını getirmeleri gerekmektedir.  Saha içerisindeki resmi ısınma için ise her takıma bir top verilecektir. Takımlar isterlerse kendi toplarını getirebilirler.

ANTRENÖRLÜK

Sahada kulüpler antrenör bulundurabilir. Sahaya çıkacak antrenörün en az birinci kademe antrenörlük lisanslı (vizeli) olmalıdır. Kulüp takım antrenörü olarak sahaya çıkacak kişileri başvuru formunda belirtir ve başvuru formuna antrenörlük belgesinin fotokopisi ekler.

Müsabakalara çıkan antrenörler de sporcular gibi cezai yaptırımlara tabidir. Antrenörler müsabaka içerisinde servis atışı düdüğü ile başlayan ve topun öldüğü zamana kadar geçen süre içerisinde (rally içerisinde) konuşamaz ve taktik veremez.

Rally aralarında, molalarda ve saha değişimlerinde takımı ile konuşabilir ve taktik verebilir. Antrenör mola alabilir.

Sahaya çıkan antrenörler maç başlayana kadar maske ve hijyenik eldiven kullanmalıdırlar. Antrenör maç başladığında maskesini çıkarabilir fakat eldivenlerini çıkaramaz.

Antrenör kendi havlusunu getirir ve her taraf değiştirmede kendi havlusunu mola alanında oturacağı sandalyenin üstüne koyar ve onun üzerine oturur.

Her saha değişiminde antrenör de takımıyla birlikte yer değiştirir.

Burada bahsedilmeyen diğer konularda FIVB ve CEV’in antrenörlük için belirlediği kurallar geçerlidir.

ÖDÜLLER ve ÖDÜL TÖRENİ

Derece alan ilk 3 takıma kupa ve madalyalar verilecektir. Derece alan kulüp başına bir kupa ve takım kafilesi sayısı kadar (sporcu ve antrenöre) madalya verilecektir.

Derece alan ilk üç takım ödül töreni için kendi kategorilerinin final maçından sonra sahada resmi maç formaları ile ödül töreni için hazır olmaları gerekmektedir.

COVID-19 ÖNLEMLERİ HAKKINDA

Her sporcunun HES kodu girişlerde kontrol edilecektir. HES kodunun müsaade etmediği kişiler alana ve dolayısıyla müsabakalara çıkamayacaktır.

Girişte her bireyin ateş ölçümü yapılacaktır.

Turnuva alanında bulunan her bir kişi sürekli maske takmalıdır. Sporcular, antrenörler ve hakemler ancak kendi maçları için sahaya çıktığında maskelerini çıkarabilirler.

Aynı takım üyeleri haricinde kişiler 2 metrelik sosyal mesafeyi sürekli gözetmelidir.

Ellerin sık bir şekilde her maç öncesinde ve sonrasında en az 22 saniye sabun ile yıkanması gerekmektedir.

Müsabaka ve antrenmanlar esnasında Sağlık Bakanlığı’nın ilgili genelge ile belirtilen Kovid-19 “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen kurallara titizlikle uyulması gerekmektedir.

PUANLAMA

Katılımcılar Plaj Voleybolu Talimatında ve Plaj Voleybolu Statüsünde yer alan kurallara göre Pro Beach Tour puanı kazanacaktır.

Etap Bilgi Sayfası için tıklayınız..
Başvuru Formu için tıklayınız..
Taahhüt Formu için tıklayınız..

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu