Dünya

MEVZA’dan Çevrim İçi Hakem Kursu

MEVZA, Hakem Koordinatörü Laszlo Herpai tarafından oluşturulan bir hakem e-öğrenme kursuyla başladı. Katılımcılara ilk video soru setine erişim hakkı verildi ve 10 Mayıs Pazar gününe kadar doğru cevapları gönderebilirler.

Çevrimiçi kursa katılma daveti MEVZA ve bazı misafir ülkelerden (Bosna-Hersek, İtalya) tüm uluslararası hakemlere gönderildi. Katılım isteğe bağlıydı ve şu ana kadar davet edilen 69 kişiden 45’i katıldı. Zaten ilk gün, 20’den fazla hakem ilk anketi doldurdu ve bu programın katılımcılar tarafından takdir edildiğini ve memnuniyetle karşılandığını gösterdi.

Şu an itibariyle proje sadece voleybol sezonunun askıya alındığı dönem için planlanıyor. Ancak, geri bildirim olumlu olursa, Herpai kısıtlamaların kaldırılmasından sonra bu tür eğitim modellerine devam etme şansı buluyor ve ekliyor, “MEVZA, modern Voleybol’da teknolojinin kullanılmasının gerekli olduğu FIVB ve CEV tarafından kabul edilen fikri izliyor. Sadece sahada ve eğitimde değil, elbette hakem eğitimini de içeren diğer tüm yönlerde. Hakemlerin bilgisini geliştirmek ortak bir görevdir ve hepimiz üzerinde çalışmalıyız. ”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu