Genel Haberler

ABD’de bir tarih: Jordan Larson

Jordan Larson, Nebraska Üniversitesi’ndeki iletişim çalışmalarını tamamladıktan sonra 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri milli takımına katıldı. Güçlü liderlik becerileri, ABD’nin son on yıldaki gidişatının anahtarı olmuştur.

ABD’nin 2014’te İtalya’da ilk FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonu olmasına yardımcı oldu ve son iki Olimpiyat döngüsünde takımın ana kahramanlarından biri oldu. Londra 2012’de gümüş ve Rio 2016’da bronzla tamamladı.

Christa Harmotto Dietzen’i kaptan olarak başardı ve takımını 2017 FIVB Voleybol Dünya Büyük Şampiyonlar Kupası’nda bronz madalya, 2019 FIVB Voleybol Dünya Kupası’nda gümüş madalya ve arka arkaya FIVB Voleybol Milletler Ligi şampiyonluk galibiyetlerine taşıdı.

Jordan Larson, birkaç farklı sporun tadını çıkardı. 12 yaşında voleybola başlamadan önce futbol, ​​basketbol ve softbol oynadı.

Voleybolda önce pasör, sonra orta blokçu olarak yer aldı ve ardından pasör çaprazı pozisyonuna geçti. Bu çeşitli rolleri oynamak, takımdaki her rolün önemi konusundaki anlayışını geliştirerek onu çok yönlü bir oyuncu ve mükemmel bir kaptan haline getirdi.

Rusya’da Dinamo Kazan’da, Türkiye’de Eczacıbaşı VitrA İstanbul’da ve Çin’de Şangay VC’de oynadı. Başarılı kulüp kariyeri ile 2014’te Dinamo ile ilk şampiyonluğu ve 2015 ve 2016’da Eczacıbaşı ile sonraki iki şampiyonluğu dahil olmak üzere FIVB Voleybol Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda üç şampiyonluk yaşayan ilk ve tek oyuncu oldu.

Larson, ABD’nin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında yerini aldığı 2019’da Shreveport-Bossier City’de düzenlenen Tokyo Voleybol Eleme turnuvasında üçüncü en iyi golcü, ikinci en iyi hücum oyuncusu ve takımın en iyi savunmacısı oldu.

https://youtu.be/Mh0LnUQoqgo

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu