Röportaj

Paola Egonu: İtalya’yı Çok Özlüyorum

Yıldız İtalyan pasör çaprazı Paola Egonu; Güç nedir? Neden aktivistsin? İtalya’da ırkçılık ne düzeyde? İtalya’yı özlüyor musun? Paola Egonu’nun birçok soruya samimi cevaplar verdiği röportajında;

Bu sene Türkiye’de VakıfBank’ta forma giyiyorsun. Sadece para için sözleşme imzaladığını söyleyenler var.” sorusuna: ”Birçok şeyden vazgeçmek zorunda kaldığımız dönemler oldu. Bahsettiğimiz şey sadece para olsa hiçbir hedefim için savaşamazdım. Bu mesleği seçmemin ana nedeni aileme yardım etmekti. Uzun sıkıntılı anlar yaşadık, bunu söylemekten utanmıyorum, birçok şeyden vazgeçmek zorunda kaldığımız dönemler oldu ve şimdi aileme o şeyleri vermek, zorlukların üstesinden gelmemi sağlayan bir bahar yaşıyoruz. Kardeşlerimi şımartmak beni iyi hissettiriyor.” diyerek son derece samimi cevap veriyor.

Neden aktivistsin? sorusuna ise ”Çünkü ben çocukken böyle biri olsaydı, bu bana hayallerimle aramda duran tüm küçük zorlukların üstesinden gelme cesaretini verirdi.” diyor.

Türkiye’de deprem ile alakalı soruya neler hissettiği sorulduğunda; 
Paola Egonu: Hayatın anda olduğunu ve yarının ne getireceğini bilmediğimiz için hayatın bir gramını bile boşa harcayamayacağımızı düşünmeye başladım.

Egonu İtalya’yı çok özlediğini söylüyor ve ırkçılıktan bahsediyor; ”İyisiyle kötüsüyle orası benim evim ve er ya da geç geri döneceğim. Irkçılık gerçekten nereden baktığınıza bağlı. Milano’da okula gittiğimde, sınıfımda çok az İtalyan çocuk vardı. Büyüdüğüm ülke olan Veneto’da entegrasyon daha zordu. İşler yavaş yavaş iyiye gidiyor, ancak dışarıda bir sürü ırkçı var.”

Ayrıca; Ciddi bir ilişki istediğini, kariyeri ile beraber götürebileceği bi hayali olan çocuk sahibi olma isteğini, şöhretinin içinde yaşadığı birliktelikten birbirine motivasyon kaynağı olmanın önemli olduğundan bahsediyor.

”Kadın sporcuların anne olmasının halâ tartışılmaya devam etmesi, çoğu sporcu başaramama korkusuyla bunu ertelemek zorunda kalması, erkeklerin bundan muaf olması yani her şeye sahip olabilmeleri; çocuklara ve kariyere…” Egonu’nun eksikliğini duyduğu bir hak.

Röportajın kaynağı ve tamamı için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu