Köşe YazarlarıManşetRöportaj

Mehmet Emirsoy ile Dünden Bugüne

Merhaba Voleybol Aktüel takipçileri,
Bugünkü konuğum Voleybolun Unutulmazlarından eski bir Voleybolcu Mehmet Emirsoy.

Mehmet abim, öncelikle beni kırmayıp bu dönemde bu röportajı kabul ettiğin için çok teşekkür ederim.

Voleybol ile tanışman bildiğim kadarı ile orta okul döneminde olmuş nasıl oldu bize o günlerden biraz bahseder misiniz?

Aslında voleybol serüveni okuduğum 9 eylül ortaokulu zamanında okulumuzun beden eğitimi öğretmenleri olan rahmetli Ergün Eleviş ve de Fethi Çokivecan hocalarımın ayrıca komşumuz manevi abim olan uzun yıllar milli takımda da voleybol oynayan Hüseyin Uzunoğlu’nun teşvik ve destekleri ile başladı.. O dönemlerdeki şartlarda okulumuzun spor salonu olmadığı için beton zemin de ve açık havada antrenman yaparak başlayarak bu noktaya ulaştık. Kısıtlı imkanlar yetersiz malzemelere rağmen içimizdeki voleybol sevgisi her şeyin önüne geçiyordu..

İlk maçını hatırlıyor musun?

İlk maçımız tabi ki okul takımı ile çıktığım bir maçtı ve de çok heyecanlı olmakla birlikte maçı kazanmış olmamızın sevincini hatırlıyorum.

Daha sonrasında kulüp olarak nereye transfer oldunuz?

Okul takımı ile başlayan voleybol serüvenim ilk lisansımın çıktığı İzmir spor kulübü ile devam etti.. Bu kulüp ile İzmir’de derece alarak terfi tenzil maçlarına gitmek bir basamak daha yukarıya çıkmak demekti.

Bu yıllar içinde Milli takımlara çağırıldınız o günlerden biraz bahsedebilir miyiz?

Bizim voleybol oynadığımız yıllarda maçlarda öne çıkan veya başarılı kişilerden  önce bölge karmaları oluşturulur bölge karmalarının birbirleriyle oynadığı maç ve turnuvalardan sonra genç milli takım aday kadrosu açıklanırdı.. Sonrada yapılan kamp sonrasında milli takım oluşturulurdu. Bende ilk defa İzmir karmasından genç milli takıma seçilmiştim. A Milli takıma ise 1.ligde iken oynadığım Samsun Irmak Sanayide seçildim.

Sonrasında profesyonellik dönemi başladı hangi kulüpler ve antrenörlerle çalışma fırsatı buldunuz?

Ben spor yaşantımın büyük bir kısmını İzmir dışındaki takımlarda oynayarak geçirdiğim için arkadaşlarım ile kaldığımız yerler ve ortamlardan dolayı paylaşım ve ortak yaşamımız söz konusu idi. Sırası ile İzmir Spor , Hisarbank , Silahli Kuvvetler Gücü , Samsun Irmak Sanayi , Karşıyaka , Ziraat Bankası ve Netaş takımlarında oynadım. Bu takımlarda bana emeği geçen Ahmet Yavuz , Abdullah İmren , Ekrem Günay , Yaşar Ergün , Bulent Meriç , Yasar Çağlayan , Şükrü Çobanoğlu ve Enver Göçener ile çalıştım.

Takım arkadaşlarınızdan isimler istesek hatırlayabildiğiniz kadarı ile kimler sizinle bu yolculukta yoldaşlık yaptı?

Voleybol serüvenimde bir çok takımda oynadığım için o kadar çok kişi ile beraber oynadım ki hepsini tek tek yazsam sayfalara yetmeyebilir. Ama tabi ki en önemlisi uzun yıllar beraber oynadığım ve bence çok önemli bir oyuncu olan kardeşim  Ali Emirsoy’dur… Ardından uzun yıllar aynı odayı paylaştığımız Fazıl Demirci ayrıca Hakan Dikmen , Levent Eskiçeri ,Tamer Çamlıbel , Bülent Ütün , Faruk Saran , Kenan Mengü , Dünya Baltacıoğlu , Hakkı Filibeli , Atilla Öztire Demeter , Muhammet Görken , Zeki Uslu , Adnan Gökgöz , Şükrü Yengil ve Raif Gültekin bu kişilerden şu an aklıma gelen arkadaşlarım.

Hiç unutamadığınız bir anınızı paylaşır mısınız?

Hiç unutamadığım ve voleybol yaşamımdaki en özeller den biri ilk defa düzenlenen Cumhurbaşkanlığı kupasını Ziraat Bankası forması altında oynarken kazanmamızdı. Ardından da yine aynı takımla Başbakanlık kupasını kazanmıştık.

Voleybola vedanız nasıl oldu?

Voleybolu maalesef istem dışı bir nedenden erken bırakmak zorunda kaldım.. Yaşanan bir takım ailesel nedenlerden dolayı İzmir’e dönüş  zorunluluğum olunca bırakmak zorunda kaldım.

Şimdi voleybol maçlarını izlerken neler hissediyorsunuz?

Tabi ki şimdiki voleybol ile bizim zamanımız arasında bir takım kural değişiklikleri oldu. Mesela bizde libero diye bir sistem söz konusu değildi. Teknik heyetlerde bu kadar kalabalık ve profesyonel bir ekip yoktu.. Ayrıca içimizdeki bu sevgi devam ettiği için çok keyif alıyorum. Sadece bu sene oynayan yabancılar arasında kalitenin önceki sezonlara göre düştüğünü gözlemliyorum.

Son olarak bu spora başlayacak olan çocuklara tavsiyeleriniz nelerdir?

Tavsiyem bu sporu sevmeleri ve bol bol daha iyi olmak için çalışmaları… Takım sporu yapmanın avantajlarını özel hayatlarında da uygulamaları.

Bu haftaki konuğum Voleybolun Unutulmazlarından Mehmet Emirsoy idi. Kendisine bu samimî sohbetinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Ben de bizleri unutmadığınız ve unutturmadığınız için çok teşekkür ederim.

Ufuk Günesen

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu