ManşetRöportaj

Belçikalı Başantrenör Frederic Servotte: Voleybol Daha Güce Dayalı ve Daha Hızlı Olacak

Belçikalı deneyimli başantrenör Frederic Servotte ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi sizlerle…

  • Frederic Servotte kimdir ?

Son 25 yıldan beri antrenörlük yapan bir Belçikalıyım. Belçika’da her seviyede kadın ve erkek takımlarına koçluk yaptım ve eğitim verdim. Birkaç yıl ikinci teknik direktör olarak da çalıştım, çalıştığım kulüplerde izcilik ve performans analizi kültürünü öğretip geliştirdim. Daha önce 25 yıl libero olarak oynadım. Şimdi Belçika’da Liga A da yer alan Waremme Volley erkek takımını çalıştırıyorum. Ayrıca Belçika’da antrenör diplomasını ve ayrıca FIVB 3 sertifikasını aldım. Ayrıca Belçika’da geleceğin eğitmenleri için bazı kurslar da veriyorum.

  • Voleybol kariyerinize ne zaman başladınız?

Voleybola 1989 yılında oyuncu olarak başladım. 18 yaşımda kulübümde genç yeteneklere koçluk ve eğitim vermeye başladım. Ve birkaç yıl boyunca antrenörlük ve oyunculuğu birleştirdim, ta ki zamanımın hepsini antrenörlüğümün gelişimine yardımcı olmak için oynamayı bırakmaya karar verene kadar.

  • Unutamadığınız anınız var mı ?

Oyuncu ve antrenör olarak çok fazla anım var. Özellikle birini seçmek zor. Umarım en iyi anılar ileride gelir.

  • Gördüğünüz en güzel salon hangisi?

Şimdiye kadar çok güzel yerlere seyahat ettim. Umarım çok güzel yerler de keşfederim. Şimdiye kadar Fransa’da, İtalya’da ve kesinlikle Polonya’da voleybol oynamak için güzel salonlar var. Ama bir salonu güzel yapan şey öncelikle taraftarın yarattığı atmosferdir. Umarım gelecekte de uzun süre böyle atmosfere sahip büyük bir salon görürüz. Daha keşfedilecek çok ülke var.

– Voleybolda en sevdiğiniz pozisyon hangisi ve neden?

Libero ve pasör olmak üzere iki favori pozisyonum var. Oyuncuyken oynadığım iki pozisyon vardı. Libero, rakip takımın smaçörlerini durdurabilmek için mücadele eder, pasör ise oyunu düzenleyerek takım arkadaşlarının sayı almasına yardımcı olur.

– Dünyada en beğendiğin voleybolcu kim ve neden?

Çok yetenekli oyuncular var. Oyuncu olarak favori pozisyonlarıma bakacak olursam örneğin liberolara ve pasörlere bakacağım. Libero pozisyonunda Sergio Santos ve Jenia Grebennikov çok iyi. Pasör olarak ise De Cecco, Christenson, Gianelli, B. Rezende, Marouf; Kadınlarda ise Wolosz. Diğer oyuncular da gerçek smaçörler olarak konumlandıkları gibi, voleybol hayranlarını oyundan keyif alarak mutlu etmek için kendi voleybol dokunuşlarını ve niteliklerini getiriyorlar.

  • Görüntülü değerlendirme sistemi için ne düşünüyorsunuz?

Bu sistem, hem takımlar hem de hakemler için karar vermede iyi bir yardımcıdır.

  • Voleybolun geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha güçlü bir mantalite ile daha güçlü ve daha hızlı olacağını düşünüyorum.

  • Belçika’daki voleybol seyircisi için ne düşünüyorsunuz?

Belçika seyircisi voleybolu seviyor. Ve takımlarını gururla destekliyorlar. Onlara güzel bir oyun sunmak her zaman güzeldir.

  • Belçika’da voleybol hakkında ne düşünüyorsunuz?

Belçika’da birçok genç ve yetenekli voleybolcu var. Federasyon ve kulüpler, voleybolun uluslararası alanda iyi bir yere ulaşmasına yardımcı olmak için birlikte çalışıyorlar ve bu konu üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca, Belçika voleybol tarihinde gerçek ve aynı zamanda iyi voleybolculara sahip olduğumuz için şanslıyız. Aynı zamanda en iyi antrenörler veya hala voleybolda yer alanlar Belçika’nın geleceğine ilham vermeye devam ediyorlar.

  • Dünya Şampiyonası için ne düşünüyorsunuz?

Dünya Şampiyonası, dünyanın her yerinden en iyi takımların katıldığı büyük bir yarışmadır. Bu yarışmadaki son 8 takım, kendi özellikleri ile gerçekten güçlü takımlardır. Yarışmanın favorisi Polonya üçüncü kez mi kazanacak ? Ancak İtalya, tüm voleybol taraftarlarına heyecan verici bir yarışma ve finalde muhteşem bir gösteri vaat ediyor.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu