Genel HaberlerManşet

Bahar ve Giovanni’ye Büyük Onur

Fenerbahçe Opet takımında voleybol oynayan Bahar Toksoy Guidetti ve Vakıfbank ile Türk Milli takımı Başantrenörü olan eşi Giovanni Guidetti, 1 haziran saat 11.00’da Birleşmiş Milletler, Kalkınma Programı, Türkiye’de ki Toplumsal cinsiyet eşitliği savunucular olarak ilan edilecek…

Türk Voleybolunda unutulmaz izler bırakan Fenerbahçe Opet oyuncusu Bahar Toksoy Guidetti ve eşi Giovanni Guidetti spor salonlarındaki başarılarını gölgede bırakacak kadar görkemli bir unvanla taltif edildiler.

Birleşmiş Milletler tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu olmaya layık görülen çift, 1 Haziran’da basın mensuplarının katılımıyla düzenlenecek çevrimiçi bir törenle UNDP Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucuları olarak ilan edilecekler.

İKİ FARKLI PROJEYLE

Voleybol oyuncusu Bahar Toksoy Guidetti, ‘Kız çocuklarının potansiyellerini gerçekleştirmelerinin önündeki en büyük engel olduğuna inandığı toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadele etmek için kurduğu spor akademisi’ ile bu unvana layık görülürken

Vakıf Bank Spor Kulübü ve A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti ise ‘Ülkemizin dezavantajlı bölgelerindeki kız çocuklarını spor aracılığı ile güçlendirmek ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk girişimi’ projesiyle Birleşmiş Milletler tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu olmaya layık görüldü.

CİNSİYET EŞİTİĞİNİN SAVUNUCULARI

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye temsilciliği, dünyayı ve insanlığı etkileyen önemli konu başlıklarında iki spor insanımızı seçmesi spor camiasında sevinçle karşılandı.

Birey ve kurumları küresel amaçların savunuculuğu için  eylemine teşvik etmek amacıyla, toplumda başarılarıyla öne çıkmış isimlerle işbirliğine gidiyor.

Sürdürülebilir Kalkınma için saptanan Küresel Amaçlar’ın beşincisi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin savunuculuğu için de Türk spor dünyasından Bahar Toksoy Guidetti ve eşi Giovanni Guidetti seçildi.

‘BEN TEK BAŞIMA NEYİ DEĞİŞTİREBİLİRİM K’İ DEMEMEK LAZIM

BM tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin savunucusu olarak seçilen Voleybol oyuncusu Bahar Toksoy Guidetti Hürriyet’e yaptığı açıklamada:

“Kız çocuklarının potansiyellerini gerçekleştirmesinin önündeki en büyük engelin toplumsal cinsiyet eşitsizliği olduğuna inanıyorum. Milli bir sporcu ve anne olarak, kız çocuklarına ilham vermenin ötesinde, fırsat eşitliği yaratmak, ebeveynlerinin düşünce yapısını değiştirmek ve önlerindeki engelleri kaldırmak için aksiyon almam gerektiğine karar verdim. Bu amaç doğrultusunda bir akademi kurdum. Ancak en başarılı kadın sporcuların bile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine maruz kaldıkları bir dünyada, bu akademinin sadece bir spor akademi olması yeterli değildi. Kız çocuklarına, profesyonel sporcu olmanın ötesinde, istedikleri her alanda başarılı olabileceklerini hissettirmek ve toplumsal önyargılar ile nasıl mücadele edebileceklerini öğretmeliydik. Akademi çatısı altında yaptığımız çalışmaların Birleşmiş Milletler tarafından takdir görmesi benim için çok büyük bir onur.  Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun ‘Ben tek başıma neyi değiştirebilirim ki?’ dememek lazım. Küçük ama sürekliliği olan adımların etkisi tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük oluyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu olarak ilan edilmek, bunu bir kere daha fark etmemi sağladı” dedi.

ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

VakıfBank ve Türk Milli takım Başantrenörü Giovanni Guidetti ise:

“Türk kadını, voleybol sayesinde yıllardır tüm dünyaya azmini ve gücünü kanıtlıyor, sesini duyuruyor. 10 yılı aşkın süredir bu güzel ülkede bu amaca hizmet eden bir antrenör olarak, kadın sporundaki sportif başarıların verdiği ilhamdan fazlasını yapmak gerektiğine inandığım için Yarının Sultanları adını verdiğimiz kişisel bir girişim başlattım. Dezavantajlı bölgelerindeki kız çocuklarını spor aracılığı ile güçlendirmek, fırsat eşitliği sağlayarak profesyonel sporcu olmaları önündeki engelleri kaldırmak ve ileride antrenör olmak isteyen genç kızlara da imkan sağlamak için çalışmaya başladık. Kısa sürede etki alanını genişleten, sorunun çözümüne katkı sağlayacak tüm paydaşlara ulaşmayı başaran ve farklı alanlardaki uzmanların gönüllü desteği ile büyüyen bir platforma dönüştük. Kişisel bir girişimin, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenmesi ve beni Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunuculuğuna taşıması, çok daha fazlasını yapma isteği, heyecanı ve sorumluluğunu beraberinde getiriyor.” şeklinde konuştu.

BU ÜLKEYE BORCUM VAR

Türkiye’de 11 yıldır yaşadığını belirten Giovanni Guidetti,

” ‘Bu ülke bana kariyerimde en büyük başarıları verdi, eşimi verdi, kızımı verdi. Benim de bunların karşılığında bu ülkeye bir şeyler vermem lazım’ diyerek en doğuya gidip kız çocuklarına voleybol öğretme projesini hayal etmeye başlatmıştı.

Kızı dünyaya gelinince onun da spora olan ilgisini görmeye başlayınca hayaline start veren Giovanni Guidetti, ilk olarak Bitlis ve Elazığ’a gitmişti.

Yaptığını ‘ Çocuklara voleybolu az da olsa öğretmek, tanıtabilmek çok büyü bir mutluluk. Böyle bir projeyle çocuklara şans olmayı istiyorum. Belki orada 1 saat 45 dakika kalıyor ama geride bıraktığı o çocuklar, eminim ki ellerindeki imkanlarla voleybolu takip eden çocuklar haline geliyor. O çocukların hepsi artık voleybolda bir yerlere gelebilmek için çalışacaklar. Başarırlar başaramazlar o ayrı ama, hepsinin ruhlarına bir maya dökülüyor.

Her döndüğünde, bazı çocuklar ağlayarak boynuma sarılıyor  Bunlar benim içinde çok kıymetli hikayeler. Bu projeyi seve seve ve koşarak yapıyorum” demişti.

Haber: Süleyman Arat – Hürriyet

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu