Genel Haberler

Let’s Keep The Ball Flying’ Vakfı

Let’s Keep the Ball Flying, sosyal gelişmeyi dünya çapında yönlendiren, sosyal dengesizliklerle mücadele etmek ve olumlu sosyal değişim sağlamak için voleybolun gücünü kullanan, kar amacı gütmeyen bir vakıf.

FIVB ve Hollanda Voleybol Derneği’nin desteğini alan vakıf, beş yaşından itibaren Hollanda’da voleybol oynarken büyüyen Lesley de Jonge tarafından kuruldu. De Jonge, 18 yaşına geldiğinde geleceğini voleybol koçluğuna adamak istediğini fark etti. Bu tutku onu Nepal’e götürdü ve burada 2019 Güney Asya Oyunları’nda kadın milli takımını gümüş madalyaya götürdü.
“Tüm enerjimizi takım oluşturmaya, takımı bir araya getirmeye, bağlar ve güven inşa etmeye karar vermiştik. İnsanlar gümüş madalyayı kazanmamızı asla beklemiyorlardı. Ama insanlar bir şeye inanırsa, güven kazanır ve biz de verdik. “dedi Lesley de Jonge.
Burada voleybolun, bir kişinin sosyo-ekonomik geçmişine bakılmaksızın insanlara anlam ve mutluluk getirirken sosyal dengeyi teşvik etme becerisinden ilham aldı.
“Benim için, insanların hayatlarını daha iyi hale getirmek için değiştirmek benim en saf motivasyonum. Her şeyin altını çizen şey bu – ve bence voleybol, topluluklar için bir fark yaratmak için harika bir araç. Voleybol muazzam bir potansiyele sahip ve bir spor olarak gerçekten sadece nezaketle bağlantılı, “diyor Jonge.

Vakfın, FIVB’nin İyi Ağ projesini desteklemek ve bağışlanan ikinci el voleybol giysilerini ve ekipmanlarını ihtiyacı olanlara yeniden ulaştırmak, kendi Mutluluk Projesini teşvik etmek gibi olumlu değişimi teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi girişimi var.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu